Data actualizării:
Data publicării:

Florea Antonela Ghiță, noul prefect al Bucureștiului, cu mandat interimar

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Florea Antonela Ghiță va fi noul prefect al Bucureștiului, cu mandat interimar, în locul lui Alin Stoica.

Anterior, Florea Antonela Ghiță a fost subprefect.Ordinul de numire în funcție a fost semnat de ministrul Afacerilor Interne, scrie Antena 3. Schimbarea vine după ce toți prefecții USR-PLUS au fost demiși de premierul Florin Cîțu.

Florela-Antonela Ghiţă a preluat,în noiembrie 2020, funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti. Potrivit prefectului Capitalei de la acea vreme, Traian Berbeceanu, Florela-Antonela Ghiţă a fost director al Direcţiei Juridice, "fiind unul dintre cei mai vechi, mai valoroşi şi mai dedicaţi funcţionari ai Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti", scrie Agerpres.

În ședința de Guvern de joi, premierul a demis un număr de 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR-PLUS. Hotărârea a fost deja trimisă spre publicare în Monitorul Oficial. Ieri,  întrebat dacă secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii USR PLUS urmează să fie demişi, premierul Florin Cîţu a replicat că partidul respectiv trebuie să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie.

"Cred că trebuie să ne răcorim cu toţii, să luăm o pauză"

"USR trebuie să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie. Eu vă spun că sunt îngrijorat pentru români, atunci când aduce la guvernare AUR şi PSD, pentru că a menţine aceşti oameni la guvernare înseamnă să menţii la guvernare AUR şi PSD. Astăzi, în România, avem o coaliţie AUR-PSD-USR, o coaliţie toxică, care s-a format, care vrea să-şi pună un premier nou, înţeleg că domnul Ciolacu se erijează în noul premier al coaliţiei USR - PSD - AUR; se duc negocieri pentru această majoritate. Cred că trebuie să ne răcorim cu toţii, să luăm o pauză de câteva zile şi să revenim la masa discuţiilor. Încă putem să discutăm de coaliţia de guvernare pe care o avem astăzi", a spus Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care se ia act de demisiile din Guvern ale reprezentanţilor USR PLUS, precum şi decretele pentru desemnarea miniştrilor interimari, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În luna martie, Alin-Bogdan Stoica a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti. Acesta este de profesie avocat și a lucrat ca expert în domeniul relațiilor de muncă într-o companie multinațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel