Florea, lipsă de reacţie după mesajul lui Iohannis. Adevăratul motiv
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Lipsa de reacţie a Adinei Florea după intervenţia de joi seara a lui Klaus Iohannis, privitor la dosarul lui Kovesi, poate ascunde un motiv simplu: o încercare a sa de a solicita apărarea reputaţiei, independenţei şi imparţialităţii procurorilor s-ar putea întoarce ca un bumerang, ca urmare a reacţiilor ce ar veni din partea propagandei pro-Kovesi. 

Lipsa de reacţie după mesajul transmis, joi seara, de către preşedintele Klaus Iohannis  - aşa cum se întâmpla, în trecut, de fiecare dată când apăreau opinii, păreri sau mesaje despre procurori sau judecători - poate ascunde un motiv simplu. Dacă s-ar solicita apărarea reputaţiei independenţei şi imparţialităţii procurorilor, această solicitare ar putea fi folosită ca o armă de către propagandă.

Care sunt motivele pentru care Adina Florea nu a făcut sesizare în legătură cu apărarea independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor, aşa cum se întâmpla când apăreau în spaţiul public critici sau aprecieri la adresa judecătorilor sau a procurorilor după intervenţia lui Klaus Iohannis?

În cazul de faţă, Adina Florea evită folosirea de către propagandă a unei eventuale plângeri cu privire la apărarea reputaţiei procurorilor după intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis. Acum nici nu se mai respectă aparenţele: e o negare pe faţă, un război total şi nu ar fi făcut decât să dea muniţie în plus propagandei.

De ce Sebastian Ghiţă a prezentat abia acum probele

În plus, acum se explică şi de ce Sebastian Ghiţă nu a dat dovezile, fotografiile şi filmările cu Kovesi de acum un an sau doi: pentru că propaganda internă şi internaţională ar fi dus la îngroparea dosarului. Dacă Ghiţă ceda de acum un an-doi şi publica pozele în presă, poate că s-ar fi invocat pierderea calităţii de probă în instanţă şi, totodată, nu ar fi făcut nimeni nimic, pentru că e absurd să crezi că cei de la DNA s-ar fi investigat pe ei înşişi. Sau că Augustin Lazăr care s-a antepronunţat de nenumărate ori în favoarea lui Kovesi ar fi întreprins vreun demers altul decât cel de blocare a unui eventual dosar. 

Vezi şi: Kovesi, audiată. Pleșoianu, solicitare incredibilă: Să fie expulzat!

Europarlamentare. Primarul Toma: Chiar dacă sunt de la PSD, îl susțin!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel