Floare de colț. Virgil Popescu, la Gala Folk de la Sighet. Surpriză pentru Ducu Bertzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Ducu Bertzi a avut parte de o surpriză la Gala Folk ”Floare de Colț” de la Sighet. Autorul versurilor celebrei melodii care a dat numele galei a urcat pe scenă. 

În prima zi a Galei Folk ”Floare de Colț”, organizată an de an la Sighet, Dorel Todea, directorul Centrului Cultural Sighetu Marmației, a reușit să-l surprindă pe Ducu Bertzi. Ioan Dorel Todea l-a invitat în secret pe autorul versurilor celebrei melodii Floare de Colț, nimeni altul decât realizatorul Radio România, Virgil Popescu. Fostul director al RRA, Virgil Popescu, printre alte hobby-uri scrie și poezie. El a compus versurile pentru melodia care se află în topul pieselor lui Ducu Bertzi. 

”A fost un moment deosebit, ne-a declarat cunoscut jurnalist Alecu Racoviceanu, un împătimit al galelor folk de la Sighet. Tot orașul cred că a venit în piața centrală și mulți turiști au avut bucuria de a-i asculta pe Șeicaru sau Vintilă. Ducu a fost surprins când a urcat pe scenă Virgil Popescu, cel care a compus versurile Florii de Colț. S-a bucurat mult. Puțini știu că omul de radio Virgil Popescu a scris versuri pentru multe melodii de mare succes. Și povestea melodiei este una frumoasă. Ducu era cu Teodora bertzi și cu fiica lui cea mare, Maura, la munte, în vacanță. Maurei îi era frică de urs și nu putea să adoarmă. După ce fata a adormit, Ducu a mai stat un timp în fața cabanei și atunci i-a venit în minte linia melodică a celebrei piese, care a dat numele unui album și acum al unui festival”, a spus Alecu Racoviceanu pentru DCNews. 

Gala Floare de Colț, a șasea ediție

A șasea ediție a galei folk ”Floare de Colț” a avut loc la Sighet, între 18-19 august 2018. Au cântat Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Adrian Ivanițki, Cristian Buică, Silvan Stăncel, Didina Curea, Adrian Bezna, Șerban Gosa, Gheorghe Ștetca și tinerii de la Școala de Artă ”Gheorghe Chivu”. A prezentat actorul Adrian Păcuraru, iar regia a fost asigurată de Dana Andronic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel