Flacăra de la aragaz are culoare portocalie? Problemele care stau la baza schimbării nuanței și cum ar trebui să arate o combustie normală
În mediul online au apărut numeroase postări referitor la o flacără portocalie care apare la aragaz, în locul celei clasice de culoare albastră. Explicațiile apariției acestui tip de flacără sunt destul de concise.
Flacăra normală la aragaz trebuie să aibă culoarea albastră, dacă avem o culoare portocalie, roșie sau galbenă, atunci înseamnă că avem unele probleme de funcționare. Poate apărea și un miros înțepător care este extrem de neplăcut. Oamenii de știință au dovedit că cea mai importantă condiție pentru o comnbustie normală a gazului natural este echilibrarea cantității de oxigen. Există un anumit procent de oxigen care trebuie să se regăsească la gazele naturale pentru a putea avea un aragaz optim.
Așadar, sunt mai multe cauze pentru care culoarea gazului ars se schimbă. Vorbim despre o ardere incompletă a combustibilului, vorbim despre o cantitate greșită de aer în amestec. Atenție, cantitatea greșită poate fi în exces sau insuficientă. Contaminarea arzătorilor, dar și folosirea improprie a echipamentelor.
Alte cauze pot fi calitatea scăzută a gazelor naturale. În principiu, dacă culoarea flăcării se schimbă în roșu, portocaliu sau galben, furnizorul nu ne livrează gaz de o calitate bună. Calitatea a avut de suferit din cauza diluării cu diverse substanțe pentru ca consumatorul să plătească mai mult pentru aceleași servicii. Culoarea indică cât de corect este procesul de ardere a gazului.
Ce fel de gaz ai în funcție de culoarea flăcării
O flacără albastră înseamnă automat o calitate ridicată a gazului primit și arderea corespunzătoare a acestuia. Sunt și alte culorii ale flăcării care ne indică unele aspecte referitoare la seriozitatea furnizorului.
O culoare galbenă înseamnă că amestecul aer-combustibil devine de neutilizat. Cele mai frecvente probleme sunt găurile de proiectare folosite pentru a aspira aerul care pot fi înfundate. E posibil să fi intrat praf, iar acest lucru a împiedicat trecerea normală a aerului. Dacă problema persistă și se agravează, atunci culoarea se schimbă în portocaliu. Această problemă este deosebit de relevantă în primii ani de utilizare a echipamentelor pe gaz. Atunci trebuie să o supuneți cel mai des verificării.
Flacăra roșie poate apărea atunci când există exces de monoxid de carbon. Este foarte periculos pe măsură ce flacăra devine roșie pentru că automat crește şi concentrarea monoxidului de carbon care poate duce la dureri de cap, amețeli și greață. Problema cu monoxidul de carbon este că acesta este inodor și incolor. Prin urmare, culoarea flăcării este singura modalitate de a recunoaște o creștere a concentrației sale. Așadar, dacă culoarea flăcării de la aragaz se schimbă în portocaliu este foarte important să apelăm la servicii de specialitate care să verifice cu exactitate ce a dus laceastă schimbare. Poate fi de vină echipamentul nostru, dar poate fi de vină și furnizorul care încearcă să ne livreze mai puțin pentru același preț. Sub nicio formă nu umblați la instalația de gaze naturale dacă nu sunteți specializați în domeniu, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News