Fiul unui celebru producător ruso-american de televiziune, găsit mort la Moscova
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fiul celebrului producător de televiziune ruso-american Zamir Gotta a murit aseară, în zona de sud-vest a Moscovei. Corpul neînsufleţit al unui tânăr, de 20 de ani, potrivit 'MK', a fost găsit pe Strada Obruciov din capitala rusă.

Potrivit unor date preliminare, bărbatul s-ar fi sinucis. Tatăl tânărului, Zamir Gotta, este un producător de televiziune, regizor şi însoţitor de călătorie al bucătarului american Anthony Bourdain, în emisiunea TV Travel Channel Anthony.

Rosbalt a anunţat joi că primul vicepreşedinte executiv al companiei petroliere Lukoil, Ravil Maganov, a murit în mod tragic la Moscova, căzând de la fereastra Spitalului Clinic Central din capitală, notează Rador.

Preşedintele Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS, citate de EFE.

Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor, a declarat o sursă anonimă pentru Interfax.

Citând surse ale forţelor de ordine, agenţia TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi că este vorba de o sinucidere.

Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit aceloraşi surse.

Deocamdată, poliţia nu a oferit oficial informaţii despre acest incident.

Compania Lukoil a difuzat joi un comunicat în care a anunţat că preşedintele consiliului de administraţie al grupului petrolier rus a murit după o lungă maladie, fără să ofere alte detalii.

Preşedintele consiliului de administraţie al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă în posturi de conducere.

Maganov a fost prim-vicepreşedinte executiv şi superviza explorările şi producţia.

În 2020 consiliul director al Lukoil l-a numit pe Maganov preşedinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie acel an.

Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991. Potrivit comunicatului Lukoil, Maganov este cel care şi-a imaginat şi a propus numele companiei.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

La sfârşitul lui aprilie, miliardarul Vaghit Alekperov, pe atunci preşedinte al grupului, a demisionat la o săptămână după ce a fost plasat pe lista personalităţilor ruse sancţionate de Regatul Unit, notează Agerpres.

Putin, ”prea ocupat” pentru a participa la funeraliile lui Gorbaciov. Chirieac: Nu putea să-l ierte

Funeraliile liderului sovietic Mihail Gorbaciov se desfășoară sâmbătă, în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova.

Kremlinul a declarat că Vladimir Putin lucrează sâmbătă şi este prea ocupat pentru a asista la ceremonie, dar el s-a deplasat joi la morga spitalului unde a murit Gorbaciov, depunând un buchet de flori lângă sicriul acestuia.

Întrebat dacă deciziile lui Vladimir Putin reflectă poziția Kremlinului cu privire la „moștenirea” lăsată de Mihail Gorbaciov, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: „Cu siguranță! Vladimir Putin, actualul președinte al Federației Ruse, a anunțat după instalarea sa la Kremlin că cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX a fost desființarea URSS. Deci este credința sa.”

„El consideră, în continuare, că această organizație, această structură ar fi trebuit să existe. Deși este la putere din 1999, ca premier la Moscova și apoi președinte, el tot încearcă să refacă fosta Uniune Sovietică. Invadarea Ucrainei are la origine tot această obsesie a lui Putin. De-a lungul timpului, el l-a acuzat deschis pe Gorbaciov că a permis sfărâmarea URSS. Și atunci nu putea să-l ierte. De multă vreme, analiști importanți au spus că nu îi vor organiza funeralii de stat”, a spus Bogdan Chirieac, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Gorbaciov nu a fost un democrat structural, a fost ceea ce s-a comunist cu față umană. El nu a dorit destructurarea URSS, dar sistemul ăla nu mai putea să existe. Asta nu înțelege nici Vladimir Putin”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel