"Fiul tău s-a scufundat împreună cu nava”. Mamele din Rusia încearcă să îi găsească pe recruții de pe crucișătorul Moskva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Fiul tău s-a scufundat împreună cu nava”. Mamele din Rusia încearcă să îi găsească pe recruții de pe crucișătorul Moskva / Foto: Captură video Ministerul rus al Apărării
"Fiul tău s-a scufundat împreună cu nava”. Mamele din Rusia încearcă să îi găsească pe recruții de pe crucișătorul Moskva / Foto: Captură video Ministerul rus al Apărării
Mai mulți recruți ruși ar fi dispărut după scufundarea crucișătorului Moskva, iar acum sunt căutați cu disperare de părinți.

Mamele recruților de pe crucișătorul Moskva își caută copiii cu disperare, sperând că tinerii sunt în viață, după scufundarea navei amiral a Rusiei. Rudele unui alt marinar de pe crucișătorul Moskva, Serghei Grudinin, în vârstă de 21 de ani, din regiunea Amur, încă nu pot afla dacă acesta este în viață. Mama sa, Tamara Grudinina, a fost informată că Serghei este „în viață și bine”.

Totuși, un bărbat care s-a prezentat la telefon drept comandantul marinarilor a recunoscut că fiul ei a murit. "Fiul tău s-a scufundat împreună cu nava”, i s-ar fi spus femeii la telefon. Biroul de înregistrare și înrolare militară nu a răspuns încă solicitării rudelor, scrie serviciul rusesc al Radio Liberty „Siberia Realii”.

VEZI ȘI: Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, arestat pentru scufundarea crucișătorului Moskva

Cine este marinarul dispărut



Serghei Grudinin s-a născut în satul Ilinovka din vestul Regiunii Amur. S-a alăturat armatei în mai 2021, la recrutare.

"A plecat în armată în primăvară. În septembrie, la Vladivostok, a fost escortat de flotă la Sevastopol. Nu avea de gând să semneze contractul, deși ne-a spus deja de acolo că, spun ei, se oferă. Era foarte așteptat în compania de exploatare a aurului, unde a lucrat în practică de la Școala Tehnică Amur înaintea armatei. L-au lăudat foarte mult, i-au păstrat un loc: ”Aici iei o legitimație militară și revino, lucrează, te rog” i-au spus aceștia", își amintește mătușa lui Serghei, Tatyana Grudinina.

"Își dorea foarte mult să lucreze, dar în acel an a fost chemat de biroul militar de înregistrare și înrolare din Blagoveșcensk. Cum să refuzi? Este considerat rușinos în familia noastră să „coborâm” – tatăl a slujit, unchii toți au servit armatei. Ne-am gândit că se va întoarce acasă după terminarea serviciului militar. Nu știam că va ieși așa", a mai spus aceasta.

"Nu știm ce sa întâmplat cu ei sau unde"

Mai puțin de două sute de oameni trăiesc în Ilyinovka, așa că oamenii se știu bine unii pe alții.

"Desigur, îl cunoaștem pe Serghei, toată lumea de aici cunoaște pe toată lumea. Două străzi, ăsta este tot satul. Știm că a dispărut în timp ce efectua serviciul militar. Părinții suferă mult. Un tip bun, a absolvit Colegiul Politehnic din Amursk, a învățat să fie geolog. Încă doi tineri din Ilyinovka au mers în armată odată cu el. Nu știm ce sa întâmplat cu ei sau unde. Și nu știm nimic despre Serghei acum.", spune Lyudmila Shadrikova, o localnică. 

Se pare că acesta nu este singurul caz. Presa a relatat și despre alte cazuri în care mamele din Rusia își caută fiii, recruți în Armata Rusiei. Totuși, autoritățile ruse neagă că ar fi murit cineva pe crucișătorul Moskva. Recent, Moscova a publicat imagini cu supraviețuitorii de pe nava amiral, afirmând că nu există nicio victimă. În plus, Kremlinul neagă că Moskva a fost scufundată de forțele ucrainene, afimând că nava s-a scufundat din cauza unui incendiu.

VEZI ȘI: Primele imagini cu supraviețuitorii de pe crucişătorul Moskva - VIDEO. Ultimele mesaje transmise de pe navă, înainte de scufundare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel