Fiul lui Tudorel Toader, concurs. Universitatea Alexandru Ioan Cuza, reacţie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" din IAŞI
Foto Facebook / UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" din IAŞI
Ministerul Educaţiei Naţionale verifică aspecte legate de legalitatea privind organizarea unui concurs la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Este  vorba despre postul de asistent universitar câştigat de fiul ministrului Justiţiei. În acest context, Universitea din Iaşi a avut o reacţie.

Într-un comunicat remis redacţiei DC News, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași face următoarele precizări:

"În cursul zilei de vineri, am primit o solicitare din partea Ministerului Educației Naționale pentru a furniza informații despre concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar - poziția 71 la Facultatea de Drept. Prin acest demers oficial, sperăm că se va putea elimina orice acuză privind favorizarea unui candidat prin modificarea condițiilor de concurs.

În plus, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza" își declară public acordul pentru ca Ministerul să pună la dispoziția presei informațiile primite de la Universitate, precum și concluziile anchetei.

Acuzațiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atât înainte, cât și după modificarea metodologiei, cerința pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diplomă de Doctor în Drept, nu într-un domeniu conex. De altfel, nu există diplomă de „Doctor în Drept Civil" sau „Doctor în Drept Penal" sau în oricare altă ramură a Dreptului.

Universitatea va coopera în totalitate cu reprezentanții Ministerului și sperăm ca lucrurile să se clarifice în cel mai scurt timp."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel