Fiul lui Pablo Escobar: Tatăl meu nu ar trebui să fie înfăţişat ca o poveste de succes, nu ar trebui glorificat pe Netflix
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
'Tatăl meu nu ar trebui să fie înfăţişat ca o poveste de succes, pentru că nu a ajuns niciodată să se bucure de nimic', a declarat fiul fostului baron al drogurilor Pablo Escobar. Acesta a deplâns faptul că mulţi tineri visează să calce pe urmele tatălui său, glorificat într-un serial pe Netflix, relatează AFP.

Invitat de municipalitatea din Santiago de Chile la un Consiliu pentru transparenţă, Sebastian Marroquin a criticat ferm 'narco-cultura' pe care o promovează, în opinia sa, media şi seriale precum 'Escobar, baronul răului'.

'Astăzi, la 30 de ani de la moartea sa, Pablo Escobar generează mai multe informaţii decât în timpul vieţii sale', a declarat el în cursul unei conferinţe de presă în capitala chiliană.

El a deplâns glorificarea activităţii criminale şi a personajului lui Pablo Escobar, afirmând că în prezent 'mulţi tineri îmi scriu spunând: am văzut filmul, am văzut serialul şi vreau să fiu ca tatăl tău'.

Sebastian Marroquin, născut Juan Pablo Escobar, a adoptat această identitate la vârsta de 16 ani, când el şi familia sa s-au refugiat la Buenos Aires după moartea lui Pablo Escobar, liderul cartelului din Medellin ucis de forţele de securitate columbiene în 1993.

'Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes, pentru că nu a ajuns niciodată să se bucure de nimic. Mă simt mult mai bogat decât tatăl meu, deoarece sunt un om liber', a spus el, adăugând că în prezent este prieten cu majoritatea copiilor traficanţilor de droguri care erau duşmanii tatălui său şi le-a cerut iertare sutelor de victime ale acestuia.

Întrebat cum crede el că se poate pune capăt traficului de droguri şi violenţelor pe care le generează, Sebastian Marroquin s-a declarat favorabil legalizării consumului de droguri, deoarece 'toată maşina prohibiţiei a generat acest context'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel