Data actualizării:
Data publicării:

Fiul fostului prim-ministru al Pakistanului speră să conducă țara într-o perioadă "profund turbulentă"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fiul în vârstă de 35 de ani al fostului prim-ministru Benazir Bhutto speră să conducă Pakistanul într-o perioadă profund turbulentă.

Fiul în vârstă de 35 de ani al fostului prim-ministru Benazir Bhutto speră să conducă Pakistanul într-o perioadă profund turbulentă.

Astăzi se află pentru prima dată în această cursă politică, într-un autobuz container cu două etaje, realizând o campanie de ultim moment în capitala comercială pentru a obține sprijin înainte ca pakistanezii să meargă mâine la urne. Întreaga deplasare cu autocarul va dura 12 ore.

Susținătorii Partidului Popular din Pakistan vin în număr mare pentru a-l vedea fiul prim-ministrului. Candidații din acest an au fost surprinzător de puțin vizibili față de anii precedenți. Unul dintre ei, candidatul de frunte, a fost de fapt total absent - având interdicția de a candida.

Un ciclu de răzbunare, încarcerări și influență militară

Imran Khan, jucătorul de cricket devenit politician, a fost recent închis pentru 34 de ani, fiind acuzat de corupție, divulgare de secrete de stat și căsătorie "neislamică".

El neagă toate acuzațiile și susține că acestea sunt motivate politic.

Mulți dintre membrii partidului său, PTI, au fost, de asemenea, închiși, neputând candida. Aceștia susțin că alegerile sunt fraudate, că armata se amestecă în rezultat și că intimidează candidații.

Furia lor vine pe fondul unei economii în spirală și al creșterii amenințărilor teroriste.

"Cred că, pentru un străin, poate părea șocant. Dar, din păcate, acest lucru nu este nimic nou pentru politica pakistaneză", a declarat Bhutto Zardari.

"Ceea ce fac eu în campanie este să încerc să aduc o schimbare la ceea ce cred că a dus la o mare parte din tânăra generație de pakistanezi... dezamăgiți de status quo, de războiul pe care l-a dus politica pakistaneză", a mai spus acesta.

El promite să pună capăt "politicii urii". Dar mulți dintre susținătorii lui Imran Khan cred că ciclul răzbunării se prelungește până la aceste alegeri.

Bhuttto Zardari crede însă că Imran Khan a contribuit la acest ciclu. El a spus: "Când era la putere, Imran Khan s-a bucurat mai degrabă de faptul că opoziția sa politică de toate culorile era în închisoare în mod destul de activ... nu doar adversarii săi politici, ci și fiicele adversarilor săi politici, surorile adversarilor săi politici."

Există un consens larg asupra faptului că armata trage sforile în aceste alegeri - că dorește ca Nawaz Sharif să fie prim-ministru și că va face tot ce este necesar pentru a-l aduce acolo.

Se vehiculează că membrii PTI, forțați acum să candideze ca independenți, ar putea obține rezultate foarte bune la vot, alimentați de frustrare și determinare, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI:

Fostul premier pakistanez Imran Khan, condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea de secrete de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel