FITS 2021. Klaus Iohannis, despre succesul lui Chiriac înregistrat la Sibiu: Anul acesta este unul special / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (20-29 august 2021).

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va prezenta, în perioada 20-29 august 2021, peste 600 de evenimente din 37 de țări, de pe toate continentele, pentru ceea ce va însemna cea mai complexă ediție desfășurată până în prezent.

Cu această ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj iubitorilor de teatru din România, din Europa și din întreaga lume.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări, reuniți sub tema „Construim speranța împreună” / video

Mesajul lui Iohannis 

'De douăzeci de ani am bucuria să mă adresez iubitorilor de teatru din România, din Europa și din întreaga lume, invitându-i la Sibiu ori felicitându-i pentru decizia de a fi oaspeți ai acestei remarcabile capitale culturale, trăind astfel cu toții minunata experiență de viață, libertate și iubire pe care ne-o oferă Festivalul Internațional de Teatru!

Anul acesta este unul special. În vara lui 2021, sensul termenului 'internațional' din titulatura Festivalului capătă o conotație cu totul deosebită. În primul rând, pentru că Festivalul este gândit să aducă din nou pe scenele Sibiului, după un an de întrerupere cauzată de pandemia de Covid-19, arta dramatică de pe trei continente. Vom onora prin teatru jubileele relațiilor diplomatice dintre România și Japonia, Elveția, Spania, Republica Moldova, dar vom și celebra interferențele artistice, vom explora expresiile culturale ale estului și vestului ori dialogul lumii mediteraneene cu fascinantul spațiu anglo-saxon. 

Salut eforturile organizatorilor de a ne prezenta, fizic sau digital, ceea ce se produce și se arată publicului pe scenele lumii în această perioadă de reîncărcare a energiilor sociale și creatoare post-pandemice. FITS 2021 ne îndeamnă să construim speranța, printr-un efort comun de viziune și solidaritate. Împreună, actorii, regizorii și spectatorii vor dovedi în zilele Festivalului că Arta este forța și șansa noastră. 

Fie ca opera personalităților care vor veghea Sibiul în zilele FITS din acest an - Brukenthal, Dostoievski, Enescu ori Cioran - să ne dea tuturor inspirația și energia de a construi în sufletele noastre speranța și să ne ofere bucuria de a o dărui celor din jur!', a transmis Klaus Iohannis cu ocazia celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu tema Construim speranța împreună (20-29 august 2021).

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Teatrul se mută și în biserică. Constantin Chiriac, despre premierele de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) / video

Accesul publicului la spectacole

Intrarea publicului la spectacolele prezentate în cadrul Festivalului se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse  de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a sălilor de spectacole va fi stabilită în funcție de reglementările în vigoare la data desfășurării evenimentului.

Accesul la evenimentele în sălile de spectacol va fi permis doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare impuse de autorități în perioada FITS.

Accesul la evenimentele care se vor desfășura în spații închise se va face în baza biletului individual, al unui document de identitate, precum și a prezentării a unuia dintre următoarele documente:

- dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

- test PCR negativ - efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului

- dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului

- dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, în acest moment.

VEZI ȘI: FITS 2021, sub tema "construim speranța împreună". Chiriac, anunț despre PREȚUL biletelor: Marea bătălie. Proiect UNIC, complex și complet

Difuzarea spectacolelor online

În spațiul online, spectacolele de teatru vor fi difuzate la ora 21.00, cu reluare la ora 9.00, spectacolele de dans la ora 19.00, respectiv ora 7.00, producțiile Scenei Digitale ale Teatrului Național „Radu Stanca” vor din difuzate la orele 22.00 și 10.00, spectacolele studențești la orele 16.00 și 4.00, iar spectacolele gratuite la orele 17.00 și 5.00. Acestora li se adaugă spectacolele din zona indoor, care vor fi transmise în direct online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel