Firea vs. Iohannis, SURPRIZA din sondajul ARGUMENT. Mădălina Hideg, sociolog, explică procentele BOMBĂ
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, al DCMedia Group, a vorbit despre primul politician care se află în topul încrederii românilor.

ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, vă prezintă sondajul momentului. Aflați de pe DC News starea națiunii la debutul campaniei electorale.

Așa cum arată cifrele, Gabriela Firea este prima în topul încrederii românilor în personalitățile politice (37%). Pe locul doi se află Klaus Iohannis (34%).

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a fost întrebată cum explică datele

”Este un semn al faptului că, la nivel național, Gabriela Firea are o imagine bună. De altfel, vedeam mai devreme că românii nu au extraordinar de mare încredere în instituția prezidențială și asta se reflectă și asupra președintelui. Gabriela Firea a fost mult mai vizibilă în spațiul public având în vedere că este și implicată direct în aceste alegeri locale. Diferențele nu sunt foarte mari, nu sunt 10 procente, sunt doar câteva procente”, a zis Mădălina Hideg la DC News.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi avut o șansă reală la alegerile prezidențiale de anul trecut, Mădălina Hideg a zis: ”Este posibil să fi avut o șansă. Doamna Dăncilă a ușurat drumul femeilor în politică pentru că a fost prima dată când noi, românii, am avut un premier femeie. Acest lucru a schimbat puțin percepția publică asupra faptului că politica este lumea exclusiv a bărbaților. Așadar, da, cred că Gabriela Firea putea avea o șansă. Poate, cine știe, era astăzi la Cotroceni”.

Iată cifrele:

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-08-29-la-11-25-52_85051600.png)

Gabriela Firea - 37%

Klaus Iohannis - 34%

Traian Băsescu - 24%

Victor Ponta - 24%

Daniel Ionașcu - 23%

Marcel Ciolacu - 20%

Dacian Cioloș - 19%

Dan Barna - 18%

Călin Popescu Tăriceanu - 18%

Ludovic Orban - 17%

Ilan Laufer - 9%

Kelemen Hunor - 8%

Sorin Naș - 7%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel