Firea susține că bucureștenii o vor la șefia Primăriei Capitalei: Ce va face dacă nu va fi candidatul PSD - PNL. Bogdan Chirieac: O mișcare riscantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea spune că bucureștenii o îndeamnă să candideze la alegerile locale pentru funcția de primar al Capitalei.

UPDATE:

Bogdan Chirieac a comentat în direct la Antena 3 CNN ultimele declarații ale Gabrielei Firea. Analistul politic a fost întrebat despre faptul că Firea nu a exclus posibilitatea de a candida independent dacă nu va fi cea nominalizată de PSD - PNL.

"E o mișcare foarte riscantă deoarece atunci domnia sa ar trebui să demisioneze de la șefia PSD București. Nu poți candida împotriva propriului partid. Veți spune "bine, dar nu candidează pentru alt partid". Păi da, dar dacă partidul desemnează un alt candidat, eventual comun cu PNL-ul, dacă dânsa candidează independent sigur că e împotriva propriului partid. Altminteri, trebuie să apreciem faptul că și doamna Firea, dacă își dorește, poate să candideze. Este dreptul constituțional al fiecărui cetățean din această țară. Dânsa îndeplinește condițiile și poate să candideze.

Bogdan Chirieac: Bucureștenii în sfârșit vor fi răsfățați la aceste alegeri

Mai departe, toate lucrurile acestea, că și PNL-ul probabil că na, tot domnia sa a votat cu Nicușor Dan pe zona USR, a spus și dânsa că PNL e USR în București, deci rezultatul ar fi favorabil probabil lui Nicușor Dan, dar să știți că depinde și de campania electorală pe care o face fiecare candidat. În plus, prin venirea lui Cristian Popescu Piedone, o bună parte a electoratului PSD va merge către domnia sa, să știți, mai degrabă decât spre doamna Firea. Cu alte cuvinte, bucureștenii în sfârșit vor fi răsfățați la aceste alegeri.

Ai de unde alege. E domnul Nicușor Dan, poate fi doamna Firea, e Cristian Popescu Piedone, nu știu candidatul AUR dacă este că nu se vede deloc în acest moment, deci e interesant, foarte interesant, și, desigur, candidatul coaliției, care o fi, Sebastian Burduja, deci putem să ne facem o idee despre cum va arăta Bucureștiul. Când își vor mai prezenta programele, nu mă întrebați că sunt mai puțin de 3 luni de zile până la data alegerilor, e 11 martie, alegerile sunt pe 9 iunie. Deci când îți prezinți programul, viziunea, când îți faci echipa? Nu se știe", a spus Bogdan Chirieac despre această posibilitate.

Știrea inițială:

Gabriela Firea susține că sunt foarte mulți bucureșteni care o îndeamnă să candideze la alegerile locale pentru funcția de primar al Capitalei.

"Eu merg foarte des în București în cartiere și oamenii îmi spun să candidez. Acum aș fi în situația în care să spun că stau în banca mea și nu mă interesează ce spun bucureștenii sau în primul rând îi ascult pe bucureșteni, care în număr covârșitor îmi spun să candidez", a declarat Gabriela Firea

Firea, întrebată ce va face dacă nu va fi desemnată candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei 

Întrebată ce va face dacă nu va fi desemnată candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei și dacă ea în considerare să candideze independent, Gabriela Firea a spus:

"La momentul anunțului, și aștept acest anunț ca un coleg disciplinat și care respectă statutul și își respectă colegii, vă rog să mă sunați și vă voi spune punctul meu de vedere la acel moment pentru că este foarte important și cum se va face acel anunț și care vor fi argumentele.

Dar eu vă spun de pe acum faptul că în București acum este o așteptare foarte mare ca eu să candidez și normal ar fi fost ca eu să candidez ca și data trecută din partea Partidului Social Democrat, să nu fiu parte a unei negocieri în coaliție, în coaliție să se negocieze pentru prezidențiale, parlamentare și lista comună la europarlamentare, dar nu alegeri locale, care au o componentă foarte mare din punct de vedere uman și cetățenii vor să își aleagă gospodarul orașului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel