Firea - Radu Beligan: N-am uitat niciodată această știre. Sala a amuțit
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Gabriela Firea, primarul Municipiului București, dezvăluie o amintire cu maestrul Radu Beligan, care astăzi, în an centenar, ar fi împlinit 100 de ani. 

”In septembrie 2007, aveam emisiune la Antena 3 iar printre subiectele de sumar era si sedinta Consiliului General de la Primaria Capitalei. Ca si acum, temele discutate erau in atentia ziaristilor. Insa nimeni nu se astepta ca aceasta sedinta sa capete o semnificatie aparte.

La un moment dat, in sala a intrat maestrul Radu Beligan.

Demn, cu un bun simt iesit din comun, imbracat elegant, reputatul actor s-a asezat in randul doi al salii, langa presedintele UNITER, Ion Caramitru.

Invitat sa sustina cauza UNITER, institutie ce risca sa nu mai aibe sediul, Radu Beligan nu a tinut un discurs, nu a incercat sa-i convinga sa investeasca in cultura. Le-a spus consilierilor generali o istorioara din secolul al XVIII-lea, precizand in final ca apreciaza munca lor extrem de importanta, cu decizii si implicatii majore asupra comunitatii.

"Stau pe Calea Mosilor si sunt mandru de cum arata", a spus maestrul.

Sala a amuţit. Proiectul a fost votat iar UNITER a avut astfel sediu.

N-am uitat niciodata aceasta stire, in primele luni de mandat, in calitate de primar general, am propus Consiliului General, ca piateta dintre intersectia Bulevardul Carol I si Bulevardul Ion C. Bratianu sa-i poarte numele maestrului Radu Beligan, proiect aprobat pe 1 august 2016.

Astazi ar fi implinit 100 de ani, in an centernar!

Teatrul Natinal in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin Arcub, organizeaza un eveniment dedicat maestrului, "Centenar Radu Beligan".

Om de teatru complex - actor, regizor, profesor si director -Radu Beligan s-a nascut la 14 decembrie 1918, la doar cateva zile dupa nasterea Romaniei Mari.

Un destin, o viata de om, un exemplu.” a scris Gabriela Firea, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel