Firea, la Arena Națională: Există deja o solicitare pentru un meci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Gabriela Firea a dezvăluit când va avea loc primul meci pe Arena Națională.

Gabirela Firea a fost, joi, într-o vizită de lucru la Arena Națională. Primarul Capitalei a declarat că lucrările la gazon au fost terminate înainte de perioada esitmată și că există deja o solicitare pentru un meci.

"În acest moment, arată așa cum trebuie să arate orice gazon de pe o arenă de nivel național, să corepundă standardelor FIFA și UEFA. Am luat decizia pe data de 12 noiembrie să închidem Arena Națională, nu cu sufletul ușor, dar era o decizie necesară pentru că toate aceste lucrări care s-au efectuat exact o lună de zile erau absoult necesare și nu ar fi putu fi realizate profesionst decât întrerupând orice activitate, atât competițiile sportive, cât și alte evenimente. (...) Noi trebuie să ne gândim și la sportivi, să aibă și condiții de siguranță garantate pe o arenă națională. Ne dorim să nu se mai repete astfel de incidente, nu a fost plăcut să închidem arena. Noi am spus atunci pentru două luni ca să ne luăm măsuri de protecție și să nu se lucreze de către speciliști cu sufletul la gură sau rezultatele să nu fie satisfăcătoare. Mă bucur că atât prin insistența noastră cât și prin implicarea și dăruirea domniilor lor, au făcut într-o lună ceea ce se putea realiza în două luni de zile. Totul pentru a redeschide cât mai grabnic arena și a o reda circuitului competițional. Am înțeles că există deja o solicitare la Direcția de Investiții a Primăriei Capitalei pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB și CFR Cluj și cred că se va putea juca, sunt condiții optime", a declarat Gabriela Firea.

"În această perioadă se lucrează la un caiet de sarcini"

Primarul general a declarat că s-a încercat crearea unui contract de barter, însă a fost închis în urma unei anchete a DNA.

"Chiar dacă contractul care era în derulare anterior discuțiilor din vară, noi conisderăm că și acela era un contract absolut legal, era un protocol de colaborare între Direcția de Investiții a Capitalei și FCSB prin care practic FCSB, în cuantumul pe care oricum îl achita pentru chiria necesară competițiilor sportive pe arenă, se achita mentenanța gazonului, deci era un barter absolut legal. Dar acel protocol a încetat odată cu demararea investigațiilor DNA în urma unui articol de presă dintr-o gazetă sportivă. (...) În această perioadă se lucrează la un caiet de sarcini, astfel încât, în urma unei licitații, care va avea loc, să avem un acord cadru valabil pe trei ani de zile astfel încât niciodată să mai fie o problemă cu starea gazonului pe Arena Națională, să avem și întreținere, să avem și mentenanță.

În plus, companiile municipale ale Primăriei Capitalei, mult discutate în ultima perioadă, și din păcate politizate de opoziția din Consiliul General funcționează și lucrează foarte bine aici la Arena Națională și asigură standarde de calitate", a mai spus Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel