Data publicării:
Firea: Cămine pentru persoanele vârstnice în fiecare sector al Capitalei
PMB infiinteaza "Reteaua Metropolitana „Asistenta pentru Seniori – Respect pentru varsta a treia” cu o capacitate de 600 de locuri
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi un proiect de hotarare prin care Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, va infiinta Reteaua Metropolitana „Asistenta pentru Seniori-Respect pentru varsta a treia”.
Reteaua va fi compusa din 6 camine destinate persoanelor varstnice, cate unul in fiecare sector al Capitalei. Proiectul a fost aprobat cu 40 de voturi pentru si 9 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 3 consilieri PMP si 9 consilieri USR. S-au abtinut 8 consilieri PNL si 1 consilier USR.
Primarul General, Gabriela Firea: „Programele si masurile dedicate persoanelor varstnice reprezinta o prioritate si o preocupare constanta a actualei administratii pentru imbunatatirea calitatii vietii lor. Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti va infiinta, in perioada urmatoare, 6 camine pentru persoanele vârstnice, care vor avea rolul sa contribuie la incluziunea sociala si la cresterea calitatii vietii acestora. Viitoarea retea de camine va avea o capacitate de aproximativ 600 de locuri, cate 100 de locuri pentru fiecare sector al Capitalei”. Reamintim ca in prezent la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti exista deja mai multe centre care ofera servicii pentru persoane varstnice, cu o capacitate de apoximativ 500 de locuri.
Cum va fi realizat proiectul
Proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliara Bucuresti S.A. si Medicala Bucuresti S.A. care vor identifica spatii imobiliare adecvate derularii in conditii optime a activitatilor specifice caminelor. In colaborare cu DGASMB, aceste camine vor fi operationalizate, reabilitate si dotate corespunzator Persoanele varstnice reprezinta o categorie vulnerabila, cu nevoi particulare ca urmare a limitarilor fiziologice si a fragilitatii caracteristice fenomenului de imbatranire."
Conform datelor statistice oferite de Institutul National de Statistica, in anul 2017, la nivelul municipiului Bucuresti, au fost raportate, la indicatorul persoane cu varsta peste 60 de ani, un numar de 425.782 persoane, reprezentand un procent de aproximativ 22% din totalul populatiei Capitalei. De asemenea, potrivit datelor Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, exista un numar de 9520 de persoane varstnice cu dizabilitati, acestea reprezentand grupa cu cel mai inalt risc de dependenta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News