Firea, ANUNȚ despre gravidele din București. Câte femei devin mame
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 28 iul 2020, 14:28
WhatsApp
Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a oferit noi declarații marți după-amiază, la sediul PSD.

Gabriela Firea a dezvăluit că, în lunile iunie și iulie, în acest an, 5.000 de gravide s-au înscris pentru a beneficia de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei. 

„Avem pentru lunile iunie și iulie o explozie de dosare, împreună aproape 5.000 de gravide în București. Este un record! Până acum primeam câteva sute sau o mie pe lună. 5.000 de doamne sau domnișoare care sunt însărcinate și-au depus dosar pentru a primi stimulentul financiar de 2.000 de lei. Toate dosarele sunt în evaluare”, a spus Gabriela Firea. 

Înainte de această dezvăluire, primarul general al Capitalei mărturisea că „am făcut eforturi susținute în acești patru ani pentru a fi alături de familiile din Capitală. Atât familiile care au probleme sociale, cât și familiile care au venituri medii. De asemenea, acordăm 2.000 de lei pentru toate femeile care rămân însărcinate și care pot să-și achite cu acest stimulent analizele, pe parcursul sarcinii, medicamente. Subliniez că este vorba despre analize care nu sunt decontate”, a spus Gabriela Firea. 

„Acordăm un stimulent de 2.500 de lei la nașterea fiecărui copil din București. Pentru fiecare cuplu, la început de viață de familie, se acordă 1.500 de lei. Circa 3.000 de euro se acordă fiecărui cuplu care dorește să intre în programul nostru FIV, o șansă pentru cuplurile infertile”, mai preciza Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?