Data publicării:

Finlanda a anunțat data în care va ridica toate restricţiile anti-COVID-19

Autor: Julia Pandi | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Toate restricţiile legate de coronavirus urmează să fie ridicate în Finlanda în februarie, momentul exact urmând a fi stabilit în această săptămână, a anunţat luni prim-ministrul Sanna Marin.

Marin a precizat că guvernul ei condus de social-democraţi se va reuni miercuri pentru a elabora un plan de anulare a regulilor, potrivit televiziunii naţionale YLE, informează DPA și Agerpres.

Unele măsuri urmează deja să fie relaxate

Începând de marţi, restaurantele îşi vor putea prelungi programul până la ora 21.00 şi servi alcool până la 20.00. Controalele la frontieră cu alte ţări din UE şi Schengen vor fi de asemenea ridicate de marţi. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei foarte contagioase Omicron.

Guvernul a declarat că vaccinurile şi-au dovedit eficacitatea prevenind spitalizările în masă pe măsură ce varianta Omicron s-a răspândit în Finlanda, ceea ce înseamnă că ţara este într-o poziţie bună pentru a ridica în sfârşit toate restricţiile.

 

VEZI ȘI: Anglia renunță la majoritatea restricțiilor antiepidemice. Când va fi eliminată izolarea

Anglia a renunţat la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare

Anglia a renunţat joi la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală alături de care, aşa cum speră Guvernul de la Londra, populaţia locală se va obişnui să trăiască, aşa cum o face deja în cazul gripei, informează AFP, citat de Agerpres.

Acest "vânt de libertate" vine la momentul potrivit pentru prim-ministrul Boris Johnson, a cărui poziţie în fruntea Guvernului a fost fragilizată de scandalul petrecerilor organizate în reşedinţa sa din Downing Street, evenimente care nu au respectat restricţiile impuse împotriva noului coronavirus.

După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent şi la alte restricţii antiepidemice - printre cele mai uşoare din Europa - introduse în decembrie 2021 în urma creşterii uriaşe a numărului de infectări provocate de varianta Omicron: obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice şi certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel