Finlanda suspendă legăturile feroviare cu Rusia
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 25 Martie 2022, 13:17
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Operatorul căilor ferate naţionale din Finlanda va suspenda luni serviciile între Helsinki şi oraşul Sankt Petersburg din Rusia, închizând una dintre ultimele rute de transport public pentru ruşi către Uniunea Europeană, relatează vineri Reuters. 

Având în vedere sancţiunile impuse Rusiei, operatorul VR a primit instrucţiuni din partea statului că nu mai este potrivit să menţină serviciul către Sankt Petersburg, cunoscut sub numele de Allegro, a declarat şeful VR trafic pasageri, Topi Simola, vineri într-un comunicat.

Trenurile din Rusia către capitala Finlandei, Helsinki, au fost pline de ruşi de la invadarea Ucrainei

'Deci suspendăm traficul pentru moment', a spus Simola. Trenurile din Rusia către capitala Finlandei, Helsinki, au fost pline de ruşi de la invadarea Ucrainei, pe care Rusia o numeşte 'operaţiune specială', şi după ce închiderile reciproce ale spaţiului aerian au întrerupt legăturile de zbor între Rusia şi Uniunea Europeană.

Graniţa dintre Finlanda şi Rusia rămâne deschisă pentru traversări cu maşina particulară

Graniţa dintre Finlanda şi Rusia rămâne deschisă pentru traversări cu maşina particulară. Ministrul finlandez al managementului proprietăţilor de stat Tytti Tuppurain a declarat pentru cel mai mare cotidian din ţară Helsingin Sanomat că unul dintre motivele menţinerii serviciilor de tren până acum a fost să permită finlandezilor care locuiesc în Rusia să se întoarcă în Finlanda.

'Acum este evident că situaţia s-a schimbat pentru (trenurile) Allegro şi continuarea traficului (...) nu mai este potrivită', a adăugat ea. 

G Ad:

Citește și Rușii fug în Finlanda de frica legii marțiale

Mai mulți cetățeni ruși au trecut granița spre Finlanda, temându-se de urmările legii marțiale.

La Vaalimaa, punctul de trecere a graniței Finlandei cu Rusia. la 120 de mile est de Helsinki, autobuzele și mașinile opresc pentru controale vamale. Aceștia nu sunt ucraineni, sunt ruși și, deși fluxul nu este mare, este constant.

Unii oameni sunt nerăbdători să iasă din Rusia, deoarece a existat un zvon persistent conform căruia guvernul președintelui Vladimir Putin ar putea introduce în curând legea marțială pentru a face față demonstrațiilor împotriva invaziei Ucrainei, scrie BBC. 

Citește și UE vrea să reducă dependența de gazul rusesc. Ursula von der Leyen anunță un acord cu SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro