Finlanda este campioană mondială la hochei
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Finlanda a câştigat pentru a treia oară în istoria sa titlul de campioană mondială la hochei pe gheaţă, după ce a reuşit să învinsă cu scorul de 3-1 echipa Canadei, în finala disputată duminică seara la Bratislava.

Hocheiştii finlandezi au făcut senzaţie după ce au reuşit să elimine în sferturile de finală Suedia (5-4), dublă deţinătoare a titlului, şi apoi Rusia (1-0) în semifinale.

De menţionat că selecţionata Canadei s-a prezentat la actuala ediţie a Campionatului Mondial cu un lot compus în totalitate din jucători care evoluează în Liga profesionistă nord-americană (NHL), în timp ce Finlanda a avut doar patru jucători angrenaţi în cea mai puternică ligă de hochei din lume.

Finlanda figurează de mult timp între cele şase naţiuni majore ale hocheiului mondial, alături de Canada, Rusia, Suedia, Cehia şi Statele Unite, însă finlandezii aveau până acum doar două titluri mondiale în palmares, cucerite în 1995 şi 2011.

Canada, campioana lumii în 2015 şi 2016, a ratat ocazia de a egala Rusia în privinţa numărului de medalii de aur (27, inclusiv sub steagul Uniunii Sovietice).

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, Rusia a învins Cehia cu 3-2 după executarea şuturilor de departajare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel