Financial Times: Premierul Emil Boc, artist al evadării de scurtă durată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
boc financial times
boc financial times

Emil Boc s-a dovedit unul dintre marii artişti ai evadării din Europa Centrală. Premierul român a supravieţuit miercuri unei a cincea moţiuni de cenzură în parlament în mai puţin de un an, relatează blogul Beyondbrics al cotidianului britanic Financial Times, în ediţia de joi.

În realitate, votul nu părea să aibă şanse să treacă, potrivit publicaţiei menţionate. Până şi un protest al sindicatelor împotriva reformelor din Codul Muncii, organizat în afara parlamentului, a atras doar 8.000 de oameni, mai degrabă decât cei 50.000 la care s-au aşteptat organizatorii. Modificările la Codul Muncii urmează după pachetul de austeritate sever de anul trecut, adoptarea unui buget pe 2011 care a redus cheltuielile şi noi legi privind pensiile şi salariile din sectorul bugetar. România plănuieşte acum să obţină o nouă tranşă de 5 miliarde de euro de la FMI, în aprilie, aminteşte FT, potrivit Agerpres.

Analiştii sugerează că votul de săptămâna aceasta înseamnă că actuala coaliţie de guvernare s-ar putea menţine la putere până la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului viitor, asigurând o stabilitate politică importantă, consideră FT. Unele mass-media româneşti au citat surse neidentificate care sugerează că premierul ar putea sa demisioneze după votul parlamentar, pentru a pregăti terenul pentru un nou guvern. Dacă va fi aşa, atunci evadarea politică a lui Boc se va dovedi totuşi de scurtă durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel