Finala mică: Croația și Maroc se confruntă pentru medalia de bronz la Cupa Mondială. Cine transmite meciul de foc?
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
O medalie de bronz la Cupa Mondială 2022 - aceasta este miza care însuflețește meciul dintre Croația și Maroc, în playoff-ul de sâmbătă, pe Stadionul Internațional Khalifa.  

Echipa lui Zlatko Dalic a fost eliminată cu 3-0 de Argentina în semifinală, în timp ce Maroc s-a luptat cu vitejie împotriva Franței, însă n-a putut evita înfrângerea.

Va exista un sentiment de „atât de aproape, dar totuși atât de departe” pentru ambele seturi de jucători sâmbătă.

Care sunt previziunile pentru acest joc?

Aceste două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, în 1996. Acel meci s-a încheiat la egalitate 2-2. Fără nimic de pierdut, ne putem aștepta ca echipa marocană să se deschidă și să joace fotbal agresiv. Dacă ambele echipe decid să cedeze, s-ar putea să ajungem la lovituri de departajare.

Marocanii vor juca fără nicio presiune. Și au puterea de foc a ofensivei pentru a răsturna jocul Croației în cazul în care europenii au o zi proastă. 

Această Cupă Mondială va fi, foarte probabil, ultima a lui Luka Modric, care va da totul pentru a se asigura că Croația va câștiga locul trei la Cupa Mondială. Dar marocanii vor fi totuși o nucă greu de spart.

Desigur, aceste două echipe se cunosc bine din faza grupelor unde au remizat (0-0) în drumul spre calificarea în faza eliminatorie în fața marii favorite, Belgia. Ambele țări își vor dori cu adevărat acest loc trei, în special Marocul care a doborât atât de multe recorduri.

Nucleul Croației este în jurul lui Luka Modric, la mijlocul terenului. Croații știu că aceasta a fost ultima lor ocazie de a câștiga un trofeu major, pentru o lungă perioadă de timp. O medalie de bronz i-ar putea mulțumi pe cei care au terminat pe locul al doilea în urmă cu patru ani.

Pe de altă parte, acesta este un meci monumental pentru Maroc. Ei pot deveni prima națiune africană și prima națiune arabă care a câștigat vreodată o medalie la o Cupă Mondială. Jucătorii sunt oricum cu inima zdrobită din cauza faptului că n-au putut juca pentru trofeu, dar miza este încă destul de mare.

Și chiar dacă nu acceptați narațiunea motivațională, Marocul pur și simplu a avut un parcurs mai bun decât Croația în Qatar.

Le putem urmări pe cele două sâmbătă, la ora 17:00, pe TVR 1 ȘI TVR HD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel