Finala Ligii Campionilor, mutată de la Istanbul. UEFA a luat decizia finală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
UEFA a decis ca finala Ligii Campionilor, dintre Manchester City şi Chelsea, care va avea loc pe 29 mai, să nu se mai joace la Istanbul, din cauza pandemiei. 

Astfel, finala a fost mutată la Porto, pe stadionul Dragao, iar Istanbul rămâne pentru al doilea an consecutiv fără posiblitatea de a organiza ultimul meci din cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. 

Marea Britanie a pus Turcia pe lista roşie a ţărilor cu incidenţă mare a cazurilor de COVID-19, astfel că nu le-ar fi permis fanilor să călătorească la Istanbul. Iar finala Ligii Campionilor se va desfăşura cu 4000 de oameni în tribune, scrie Marca

Federaţia Engleză a vrut finala pe Wembley 

Pentru că în finala Ligii Campionilor au ajuns două echipe englezeşti, Federaţia Engleză a propus celor de la UEFA ca meciul să aibă loc pe stadionul Wembley, din Londra. 

Totul s-a împotmolit însă atunci când UEFA a cerut excepţii de carantină pentru jurnalişti, sponsori şi alte persoane implicate în organizarea meciului. Aşa s-a ajuns la varianta organizării meciului în Portugalia, ţară aflată pe lista verde pentru englezi. 

În 2020, finala Ligii Campionilor a fost organizată tot în Portugalia, la Lisabona, şi a fost câştigată de Bayern Munchen.

Chelsea şi Manchester City vor juca finala

În semifinale, Manchester City a învins-o pe Paris Saint-Germain în dublă manşă, 2-1 la Paris şi 2-0 la Manchester. Echipa lui Pep Guardiola a ajuns, astfel, pentru prima dată în istorie într-o finală de Liga Campionilor. 

De cealaltă parte, Chelsea nu era văzută ca favorită în duelul din semifinale, pentru că o înfrunta pe Real Madrid, echipă care deţine recordul de trofee câştigate în competiţie (13). Cu toate astea, Chelsea a remizat la Madrid şi s-a impus cu 2-0 pe teren propriu, astfel că Thomas Tuchel va participa în a doua finală consecutivă de Liga Campionilor, după ce sezonul trecut a dus-o în ultimul act pe PSG.  

Şi în finală, pe hârtie, elevii lui Guardiola par favoriţi cerţi, dar Chelsea s-a impus în ultimele meciuri oficiale contra lui Manchester City. Albaştrii au câştigat în semifinalele Cupei Angliei cu 1-0, dar şi în campionat cu 2-1. 

Chelsea şi Manchester City au fost implicate într-un scandal uriaş în urmă cu câteva săptămâni, după ce au fost de acord să participe în Superliga Europei, o competiţie organizată de 12 cluburi puternice din fotbalul european. După ce au fost ameninţate de UEFA cu excluderea din competiţiile oficiale, cele două cluburi s-au retras din Superligă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel