Urmărește emisiunea live
Finala Ligii Campionilor, în două manşe
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto de Tembela Bohle de la Pexels
Foto de Tembela Bohle de la Pexels
Se doreşte revenirea la disputarea în două manşe a finalei Ligii Campionilor. 

Conducerea fotbalului din Africa are în vedere o revenire la o finală în două manşe pentru competiţia sa de top, după ce a rămas cu un singur ofertant pentru găzduirea luptei pentru trofeu în actuala ediţie a Ligii Campionilor, informează Reuters.

Confederaţia africană de fotbal (CAF) a anunţat luni că finala din acest an a Ligii Campionilor Africii se va disputa la Casablanca, în Maroc, pe 30 mai, după ce candidatura depusă de Federaţia din Senegal a fost retrasă.

"Conducerea anterioară a CAF a decis, pe 17 iulie 2019, ca învingătoarea Ligii Campionilor să fie stabilită într-o finală unică, în locul celor două manşe obişnuite, acasă şi în deplasare. În prezent, în cadrul CAF sunt în desfăşurare discuţii pentru revenirea la vechea finală cu două manşe pentru stabilirea câştigătoarei Champions League, în locul unei finale într-o singură manşă", a precizat Confederaţia africană într-un comunicat.

Finalele competiţiilor continentale la nivel din club din Africa au fost decise în două manşe timp de peste patru decenii, înainte de a se trece la o singură manşă, în încercarea de a imita succesul comercial al finalei unice din Liga Campionilor europeni.

Dar, în timp ce UEFA nu duce lipsă de oraşe care doresc să găzduiască finalele cupelor europene, CAF s-a chinuit să susţină interesul faţă de finalele competiţiilor sale, scrie Agerpres.

Oraşul care găzduieşte finala, anunţat cu 20 de zile înainte



În timp ce UEFA comunică gazdele finalelor cu mai bine de un an înainte, anunţul CAF vine cu doar 20 de zile înainte de meci.

Camerunul urma să găzduiască prima finală unică în 2020, dar s-a retras, iar meciul pentru trofeu a fost mutat în Egipt, după ce cluburile Al Ahly şi Zamalek din Cairo au ajuns în finală.

Casablanca a găzduit şi anul trecut finala Ligii Campionilor Africii, iar decizia CAF de programat din nou finala în oraşul marocan a fost luată în ciuda faptului că Federaţia egipteană de fotbal a cerut să se asigure un teren neutru.

Echipele Al Ahly din Egipt şi Wydad Casablanca din Maroc sunt bine plasate pentru a ajunge în finală, după ce au obţinut victorii convingătoare în meciurilor din prima manşă a semifinalelor, săptămâna trecută.

CAF nu a anunţat încă oraşul gazdă al finalei celei de-a doua competiţii africane intercluburi, Cupa Confederaţiei, în ciuda faptului că ultimul act al acestei competiţii este programat pe 23 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel