Filmul tragediei de pe platoul de filmare al westernului "Rust", explicat pas cu pas. În pistolul folosit de Alec Baldwin se aflau 5 gloanțe reale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Filmul tragediei de pe platoul de filmare al westernului "Rust", explicat pas cu pas. În pistolul folosit de Alec Baldwin se aflau 5 gloanțe reale / Foto: Pixabay
Filmul tragediei de pe platoul de filmare al westernului "Rust", explicat pas cu pas. În pistolul folosit de Alec Baldwin se aflau 5 gloanțe reale / Foto: Pixabay
Află în articol cum s-a produs tragedia de pe platoul de filmare al westernului "Rust".

Actorul Alec Baldwin exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a unui western filmat în Statele Unite, potrivit unor documente judiciare citate luni de mass-media americane, relatează  Agerpres, citând AFP.

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu "pocnetul unui bici, urmat de o 'bubuitură'", conform unui raport al anchetei preliminare, obţinut de postul NBC.

Alec Baldwin exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc atunci când a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins



"Alec Baldwin era aşezat pe o bancă în decorul unei biserici şi exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc", precizează acelaşi document. Regizorul privea scena peste umărul Halynei Hutchins.

După focul de armă, directoarea de imagine "s-a ţinut cu mâinile de abdomen", a precizat regizorul, adăugând că Halyna Hutchins "a început să meargă împleticit în spate" şi "a fost ajutată să se aşeze pe pământ".

De ce nu a fost filmată scena



Cameramanul Reid Russell a precizat că scena nu a fost filmată, întrucât echipa se afla în acel moment în etapa de pregătire a filmării.

Echipa filmului "Rust", turnat în statul american New Mexico, se întorcea din pauza de masă, iar Joel Souza a declarat că nu ştie dacă pistolul fusese supus în acel moment unui nou control de siguranţă.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcată în piept joi după acţionarea de către Alec Baldwin a unei arme de foc ce a fost utilizată ca obiect de recuzită. Accidentul, pe cât de rar pe atât de tragic, a şocat profund industria cinematografică. Decesul ei a fost pronunţat câteva ore mai târziu.

În pistolul folosit de Alec Baldwin se aflau 5 gloanțe reale

Potrivit unui mandat de percheziţie emis de Tribunalul din Santa Fe, un asistent de regie a folosit pe platoul de filmare sintagma “cold gun” (“pistol securizat”, n.r.) în momentul în care i-a înmânat actorului Alec Baldwin acea armă de foc. Cu toate acestea, pistolul era încărcat cu cinci gloanţe reale.

Biroul Şerifului din comitatul Santa Fe a obţinut acel mandat de percheziţie pentru a anchetatorii să poată să cerceteze în amănunt locul în care s-a produs tragedia, situat în perimetrul unei ferme.

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar Alec Baldwin a fost audiat de poliţişti. Nicio arestare nu a fost operată pentru moment. Anchetatorii vor analiza totodată costumul pătat de sânge al actorului Alec Baldwin, precum şi pistolul aflat la baza tragediei, alte arme de recuzită, muniţie şi orice fel de înregistrări video care ar putea să ajute la finalizarea investigaţiei.

Duminică, un priveghi a fost oficiat în memoria Halynei Hutchins în Burbank, în apropiere de Los Angeles. Atmosfera era încărcată de amărăciune şi tristeţe, iar participanţii doreau să afle cum o astfel de tragedie a fost posibilă. O petiţie publicată pe site-ul change.org, care solicită interzicerea armelor de foc în timpul filmărilor şi condiţii mai bune de muncă pentru echipele tehnice, a adunat până luni peste 24.000 de semnături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel