Data actualizării:
Data publicării:

Filmul crimei de la Sibiu. Cei trei suspecți care au intrat în casa lui Adrian Kreiner, ajutați de un bărbat și o femeie. UPDATE: Unul dintre ei a fost prins - Foto

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Procurorii au explicat pas cu pas cum au acționat cei trei indivizi care au intrat în casa afaceristului Adrian Kreiner.

UPDATE:

Imediat după conferința de presă a anchetatorilor din Sibiu a fost prins unul dintre cei trei indivizi care au intrat în casa lui Adrian Kreiner. Bărbatul a fost prins în comuna Valea Stanciului din județul Dolj. Este singurul dintre cei trei care a rămas în România, potrivit declarațiilor autorităților, făcute în urmă cu scurt timp.

"Confirmăm că a mai fost prins unul dintre autori", a transmis prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, potrivit Agerpres.



Şeful IPJ Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea, anunţase joi seară că vor fi prinşi toţi cei trei suspecţi.

"Cu siguranţă vor fi prinşi. Dacă peste o săptămână sau peste o lună, dar cu siguranţă vor fi prinşi", a afirmat Tiberiu Ivancea.

Potrivit sursei citate, doi dintre cei trei autori au cazier pentru furturi şi tâlhărie. Cei trei autori sunt din judeţul Dolj. A fost reţinut şi un bărbat din judeţul Timiş, care i-a ajutat pe cei trei, i-a transportat cu maşina şi pe unul dintre ei l-a dus cu maşina şi peste graniţă.

Știrea inițială:

Procurorii au explicat pas cu pas cum au acționat cei trei indivizi care au intrat în casa afaceristului Adrian Kreiner și l-au bătut crunt, provocându-i leziuni care ulterior au dus la moartea acestuia. Potrivit anchetatorilor, cei trei bărbați au avut două ajutoare, un bărbat și o femeie.

"În data de 04.11.2023, cinci suspecți, patru bărbați și o femeie, au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, ajungând în parcarea Promenada Mall Șelimbăr, în jurul orei 17:30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, timp în care ceilalți doi au așteptat în mașină, în jurul orelor 18:00 s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta, femeia care i-a însoțit, a închiriat un apartament pentru trei nopți.

Afaceristul a fost urmărit dintr-o casă părăsită

După ce au preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și suspectul au părăsit Municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 12:00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos pe strada Moldoveanu, unde locuia victima. După, la ora 12:30, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit nr.11, situat vizavi de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului pe o scară laterală.

Din acel moment și până în noaptea de 6 noiembrie, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale de timp diferite, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare, intervale pe care noi le-am acoperit printre acele foarte multe ore de filmări de care am vorbit.

Cum au pătruns în locuință

În dimineața zilei de 06.11.2023 în jurul orei 02:20, mai exact la 02:22 cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății, s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au pătruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă pentru a supraveghea ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă.

După ce au pătruns în curtea victimei cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată, și au pătruns în garajul victimei în jurul orei 02:38. Fac precizarea că al treilea suspect a pătruns abia la ora 02:46.

Victima fost legată și torturată pentru a spune unde sunt banii

Din garaj suspecții au intrat direct în casă, unde la parter, în living, se afla victima care probabil adormise pe canapea. În locuință victima fost legată de mâini și de picioare, în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru forma auto-strângerea, după care este lăsat la sol legat într-un alt mod.

Acesta este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura aceasta este o formă de tortură, unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul unde sunt depozitați banii sau obiectele de valoare. La plecarea din locuință după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul victimei și capul acestuia cu pătura de pe canapea.

Ce s-a întâmplat în momentul în care a apărut fiica afaceristului

În timpul activității infracționale, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței. Doi dintre bărbați au urcat imediat după aceasta și sub amenințarea unui pistol i-au solicitat în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor doar banii pe care îi avea în portofel, 40 de euro și aproximativ 100 de lei, a fost amenințată cu pistolul de către unul dintre atacatori care a întrebat-o de mai multe ori unde sunt banii, ba chiar acesta a încărcat arma și i-a pus-o din nou la tâmplă.

În cazul în care ar fi știut cu siguranță ar fi spus unde sunt banii. În acest timp celălalt atacator a observat mai multe ceasuri de valoare în dressing, erau la vedere. Le-a luat și le-a pus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Suspecții au părăsit locuința victimei în fugă prin grilajul dislocat al gardului. De asemenea fac precizarea că după ce a pătruns al treilea atacator în interiorul curții victimei, acel atacator a pus înapoi grilajul de metal, astfel încât cine trecea pe afară să nu observe că a pătruns cineva în curtea victimei.

În data de 06.11.2023, orele 03:01, IPJ Sibiu a fost sesizat prin apel 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobil, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței.

Când au ajuns polițiștii la fața locului

La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2-3 minute acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul Serviciului de Ambulanță Sibiu. Tot în cadrul investigației s-a stabilit că după comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06:11.2023 în jurul orei 04:20 la apartamentul închiriat și au părăsit Municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată în jurul orei 07:20, cursa fiind făcută până în Deva, județul Hunedoara, unde aveau acel autoturism pe care l-au lăsat intenționat în acea locație, tocmai pentru că își doreau ca acel autoturism să nu fie surprins deloc pe raza Municipiului Sibiu, acela fiind singurul autoturism cer îi putea lega pe unul dintre atacatori de o anumită mașină.

În continuare suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, exact la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu, iar în seara de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, doi dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent efectuându-se acțiuni de localizare pentru cel de-al treilea suspect despre care există date și indicii că se află încă pe teritoriul României. Suspectul care i-a ajutat a fost astăzi reținut pentru 24 de ore, audierea lui s-a terminat în urmă cu puțin timp", a declarat Valentin Florescu, procuror criminalist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel