Filmul câştigător al Palme d'Or de anul acesta - la Les Films de Cannes a Bucarest, între 18 şi 27 octombrie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Filmul "Parasite" ("Gisaengchung"), de Bong Joon-ho, marele câştigător al ediţiei din 2019 a Festivalului de Film de la Cannes, va fi proiectat la Bucureşti, la festivalul dedicat evenimentului de pe Croazetă, Les Films de Cannes a Bucarest, ce are loc între 18 şi 27 octombrie.

"Parasite" a primit Palme d'Or anul acesta la Cannes şi "a întrunit ovaţiile juriului, ale criticii şi ale publicului", arată un comunicat al organizatorilor festivalului din România transmis Agerpres.

Filmul spune povestea familiei Ki-taek, care este în şomaj şi se arată foarte interesată de viaţa bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor reuşeşte să primească o recomandare pentru a preda cursuri individuale de engleză acasă la familia Park şi acesta va fi începutul unui şir de întâmplări imposibil de controlat.

"Ajuns la ediţia a zecea, festivalul Les Films de Cannes a Bucarest va prezenta şi anul acesta publicului din România cele mai importante filme de autor ale anului, în premieră", precizează sursa citată.

Publicul va mai putea vedea, la Bucureşti, alte pelicule premiate, anul acesta, la Cannes, precum "Dolor y Gloria", de Pedro Almodóvar, "It Must be Heaven", de Elia Suleiman, "Portrait de jeunne fille en feu", de Céline Sciamma, şi "Little Joe", de Jessica Hausner. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel