Filme de weekend: Top miniserii de văzut în maraton
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Recomandările DC News de seriale potrivite pentru weekend.

The White Lotus (HBO MAX)

O antalogie care a reușit să intre în cultura pop încă de la primul sezon.

Fiecare sezon are la bază poveștile mai multor grupuri de personaje, care formează o familie sau doar o relație de prietenie și care se îndreaptă către stațiunea „The White Lotus”- în primul sezon stațiunea s-a aflat în Hawaii, iar în al doilea s-a aflat în Sicilia.

Serialul este o satiră socială ascuțită care urmărește exploatările diverșilor oaspeți și angajați ai lanțului fictiv de stațiuni White Lotus. 

Vreme de o săptămână, aceștia se dezlănțuie și își arată adevăratele culori. Fiecare fir narativ exploatează un anumit stereotip sau realitate socială, iar fiecare sezon are o temă distinctă, parcă desprinsă din Divina Comedie a lui Dante Alighieri. Nu știm exact, pentru că realizatorii serialului vor să păstreze o anumită doză de mister până la ultimul sezon, dar există zvonuri referitoare la faptul că regizorul Mike White a conceput serialul dorindu-și chiar să ilustreze câte un cerc din „Infernul” lui Dante, în fiecare sezon.

Dacă ar fi să dăm crezare acestei teorii, în mod clar primul sezon ilustrează Cercul Lacomilor, iar al doilea ne prezintă un peisaj din Cercul Păcătoșilor din dragoste.

Institutul American de Film a descris producția ca fiind una dintre cele mai bune zece seriale din 2021 și 2022. 

Primul sezon a fost cel mai premiat serial la cea de-a 74-a ediție a Premiilor Primetime Emmy, câștigând 10 trofee. Al doilea sezon a câștigat premiile Globul de Aur pentru Cel mai bun serial limitat sau antologic și Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru Jennifer Coolidge.

The Queen's Gambit (Netflix)

The Queen's Gambit este o miniserie de televiziune americană din 2020, bazată pe romanul cu același nume din 1983 al lui Walter Tevis. Titlul se referă la „Gambitul Reginei”, o deschidere de șah. Serialul a fost scris și regizat de Scott Frank, care l-a creat împreună cu Allan Scott, care deține drepturile asupra cărții. Începând de la mijlocul anilor 1950 și continuând până în anii 1960, povestea urmărește viața lui Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), o minune fictivă a șahului aflată în vârful clasamentului mondial în timp ce se luptă cu dependența de droguri și alcool.

Netflix a lansat The Queen's Gambit pe 23 octombrie 2020. După patru săptămâni, a devenit cea mai vizionată miniserie, devenind cel mai bun program Netflix în 63 de țări. Seria a primit aprecieri de critici, cu elogii deosebite pentru performanța lui Taylor-Joy, cinematografia și valorile de producție. De asemenea, a primit un răspuns pozitiv din partea comunității de șah pentru reprezentările sale precise ale șahului de nivel înalt, iar datele sugerează că a crescut interesul publicului pentru joc.

The Queen's Gambit a câștigat unsprezece premii Primetime Emmy,  devenind primul serial al unui serviciu de streaming care a câștigat categoria Outstanding Limited or Anthology Series. Serialul a câștigat și două premii Globul de Aur: cel mai bun serial limitat sau film de televiziune și cea mai bună actriță – miniserie sau film de televiziune pentru Taylor-Joy. Ea a câștigat, de asemenea, premiul Screen Actors Guild.

The Great (HBO MAX)

Dacă cele două recomandări de mai sus nu te inspiră suficient și îți dorești atât o satiră socială savuroasă, cât și un serial istoric, The Great este pentru tine.

O comedie neagră, cu accente istorice și multă satiră. Serialul vrea să ilustreze ascensiunea împărătesei Ecaterina cea Mare a Rusiei, de la străină neadaptată la cea mai longevivă femeie conducătoare din istoria țării. 

Serialul este fictiv și o înfățișează pe Ecaterina în tinerețe și în perioada căsătoriei ei cu împăratul Petru al III-lea al Rusiei, concentrându-se pe complotul de a-și ucide soțul depravat și periculos.

Ambele sezoane pot fi găsite pe HBO MAX, în țara noastră. În distribuție îi avem pe Elle Fanning în rolul împărătesei Ecaterina a II-a și pe Nicholas Hoult în rolul împăratului Petru al III-lea.

The Great a fost creat, și este în mare parte scris, de dramaturgul și scenaristul australian Tony McNamara, pe baza piesei sale din 2008 cu același nume. Seria nu urmărește acuratețea istorică și a fost descrisă de platforma Hulu drept „anti-istoric”.

În iulie 2020, Hulu a reînnoit seria pentru un al doilea sezon, care a avut premiera pe 19 noiembrie 2021 În ianuarie 2022, seria a fost reînnoită pentru un al treilea sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel