Filmare ascunsă - Imagini de GROAZĂ dintr-un spital din WUHAN. Saci cu cadavre pregătite pentru incinerare - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Autoritățile chineze au arestat un bărbat care a filmat ascuns adevărata amploare a focarului de coronavirus din interiorul unui spital din Wuhan.

Filmările șocante au fost realizate într-o unitate medicală din Wuhan, orașul în carantină din China, unde coronavirusul a ucis 361 de oameni. În filmare se văd ceea ce par a fi pungi cu cadavre, îngrămădite unul peste altul în interiorul unei autoutilitare.

Bărbatul a sesizat că există ”opt saci în total" în vehicul. Apoi intră cu aparatul de filmat în secțiile spitalului. ”Sunt atât de mulți morți", spune cameramanul. 

Medicii în costume de protecție pot fi văzuți disperați să salveze nenumăratele victime alecoronavirusului. La un moment dat, se poate observa pronunțarea decesului unei victime a coronavirus culcată fără viață pe un pat, conform Daily Star.

Arestat pentru spionaj

Fang Bin este cel care a realizat clipul, iar ulterior a fost arestat de poliție, pe motiv că ar fi spion și de aceea a filmat în spital, dar, din cauza distribuției masive a imaginilor și a reacțiilor naționale și internaționale de mare amploare, el a fost eliberat. Calculatoarele sale au fost confiscate și el a postat ulterior un alt videoclip pe Twitter mărturisind că se teme că va mai fi arestat.

"Am realizat că siguranța mea se bazează pe toată lumea", a exclamat el. "Este inutil să vă temți, este inutil să îi implorați - cu cât vă temeți, cu atât vor face lucrurile în acest fel”, a declarat el unui grup de suport.

VIDEO

ATENȚIE! - Imagini care vă pot afecta emoțional

Userii rețelelor de socializare l-au salvat

"Cazul meu este un exemplu bun. Toți (cei care mi-au răspândit videoclipurile) m-au salvat. Mulțumesc cu adevărat tuturor. Acum computerele desktop și laptopul meu au fost confiscate. Au spus, așteptați până când vom căuta. Cine știe ce vor să facă după căutare? Poate vor să găsească lucruri care să le folosească împotriva mea. Trebuie să le las acolo. Dacă mă vor aresta din nou, la fel ca de data asta, vă rog, toată lumea să lucreze împreună, pentru a clama eliberarea mea.
Mi-e teamă că telefonul meu mobil și contul Wechat vor fi blocate în curând. Așadar, lansez rapid acest videoclip. Voi deschide un alt cont în acest caz. Mulțumesc, tuturor.", a scris Fang Bin, cel care a reușit să filmeze grozăviile din spitalul din Wuhan.

Wuhan a fost lăsat să pară un „oraș fantomă", pentru că rezidenții au primit ordin să rămână în case. De asemenea, victimele coronavirus au fost văzute prăbușindu-se pe străzi, în timp ce altele se agitat necontrolat pe paturile spitalului, conform relatărilor presei internaționale. Au existat, de asemenea, afirmații nedovedite conform cărora China a acoperit costurile reale ale focarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel