Filipine, prima LOVITURĂ din acest an. Ciclonul Vongfong, așteptat în câteva zile
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Filipine se pregăteşte pentru ciclonul Vongfong, primul care va lovi ţara în acest an.

Filipine se pregăteşte pentru ciclonul Vongfong, acesta fiind prima furtună tropicală care va lovi ţara din sud-estul Asiei anul acesta, relatează miercuri dpa, citează Agerpres. 

Ciclonul Vongfong este însoţit de vânturi cu viteze maxime de 85 de km/oră şi rafale de până la 105 km/h în timp ce se deplasează către provinciile din estul ţării, potrivit serviciilor meteorologice.

Numită de localnici "Ambo", furtuna tropicală urmează să se transforme vineri într-un taifun. Se aşteaptă ca Vongfong să lovească capitala Manila la sfârşitul săptămânii, se mai arată în buletinul meteorologic.

Sfaturi pentru locuitori

Locuitorii au fost sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie împotriva posibilelor inundaţii şi alunecări de teren, în timp ce echipele locale de urgenţă sunt pregătite să intervină în orice moment.

Filipine este lovit anual în medie de 20 de cicloane tropicale, care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Unul dintre cele mai puternici, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013, provocând moartea a peste 6.300 de persoane şi strămutarea altor 4 milioane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel