Fiii de securiști din Parlament. Claudiu Năsui (USR): Hai să aflăm adevărul! E o chestie de transparență
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Sursa foto: Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Claudiu Năsui a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre proiectul care prevede informarea societății cu privire la fiii de securiști din funcțiile publice din România.

Claudiu Năsui și Răzvan Dumitrescu au avut un dialog, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă?“, la DC News, despre proiectul depus de deputatul USR care prevede informarea societății cu privire la fiii de securiști care dețin funcții publice în România:

„E a doua oară când depun acest proiect. Prima oară l-am depus în momentul în care a fost moțiunea simplă împotriva mea, practic este o minciună de campanie care s-a tot spus, că în USR suntem securiști sau fii de securiști și, în speță, în moțiune se vorbea despre mine. Atunci am zis: Bun, hai să vedem cine sunt foștii securiști! Hai să avem un registru, hai CNAS-ul să pună pe site toți ofițerii, toți angajații din 89. Nu mai poate fi vorba de niciun secret de stat, pentru că au trecut, totuși, 30 de ani, deci nu mai există spionii, și să facem acest lucru doar dacă sunt în politică, doar dacă sunt în funcții în stat, parlamentari, miniștri, etc“, a spus Claudiu Năsui.

„Nu cumva, depunând proiectul ăsta, nu riscați absolut nimic, pentru că oricum ar fi fost neconstituțional, la fel cum era proiectul Monei Muscă, acela cu lustrația? Ce legătură au copiii cu părinții? Eu nu aș fi pus niciodată această anatemă nici măcar public...“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Eu sper că nu e neconstituțional! Ei sunt cei care au pus anatema. Eu doar vreau să demonstrez că e o minciună!“, a adăugat Năsui.

„Nu vă bateți cu tipul ăla de retorică folosind un proiect despre care știți că e neconstituțional?“, a insistat Răzvan Dumtrescu.

„Nu e neconstituțional pentru că acum, pe copii și familia dumneavoastră, dacă alegeți să candidați la Parlament sau să fiți într-o funcție publică, îi veți pune în declarația de avere. E vorba doar de transparență. Hai, atunci, să vedem și noi cine sunt securiștii și fiii de securiști în politică. Eu, atunci când am depus, toate partidele ziceau că-l vor vota. La Camera Deputaților a trecut tacit.A ajuns la Senat, dar acolo toate partidele, mai puțin USR și AUR, au votat împotrivă. AUR a votat pentru! Nu știu, poate au și ei ce pierde, dar hai să vedem adevărul, măcar după 30 de ani să aflăm“, a spus Claudiu Năsui.

„Dar ce se întâmpla dacă fiul unui securist notoriu ocupă o funcție publică? I se întâmpla ceva?“, a întrebat Rzvan Dumitrescu.

„E exact ca și cum aflați acum din declarația de avere că cineva e plătit de Gazprom. E o chestie de transparență și nu-și pierde absolut niciun fel de drept.“, a deputatul USR.

Năsui (USR), sugestie pentru Ciucă: Așa putem să omorâm inflația!

Claudiu Năsui a fost invitat la emisiunea  „Ce se întâmplă?“, la DC News, unde a vorbit despre o modalitate care ar reduce cheltuielile în ministere, implicit ar scădea inflația și ar reduce presiunea de pe Banca Națională:

„Noi am crescut cheltuielile, având acest deficit, tipărind bani, iar acum avem aceste două alegeri. Fie BNR-ul crește dobânda, fie lasă inflația să iasă de sub control.“, a spus Claudiu Năsui.

„Dar ca să se simtă o tăiere a cheltuielilor de acolo de unde n-ar trebui să fie cheltuiți banii, unde ați tăia instantaneu?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Pensiile speciale pe un an sunt 11 miliarde de lei. Jumătate se poate tăia ușor și asta s-a întâmplat deja, a făcut-o Guvernul Boc, în trecut, și conform CCR, ele pot fi eliminate. Și vă mai spun un lucru, tocmai pentru că s-a spus că nu se poate, noi am reușit să eliminăm o categorie, cea a parlamentarilor. În Parlament se decid toate“, a adăugat Năsui (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel