Fiicele lui Putin au crescut într-un mediu toxic. Avertismentul unui specialist: Să crești cu un tată foarte narcisist...
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Este posibil ca fiicele lui Vladimir Putin să fi suferit abuzuri comise de tatăl lor „narcisist”, potrivit unui expert în traume.

Se crede că președintele rus are două fiice adulte cu prima sa soție și patru copii mici cu amanta sa, gimnasta olimpică Alina Kabaeva. Un terapeut specializat în traumă a vorbit cu Express.co.uk despre efectele dăunătoare ale comportamentului liderului. Liderul rus are cel puțin șase copii, dar el nu a confirmat niciodată public speculațiile și este notoriu de tăcut cu privire la viața sa privată.

El a spus odată unui reporter: „Întotdeauna am reacționat negativ la cei care își bagă nasul și au fanteziile lor erotice, se uită în viețile altora”.

Putin, ”copilul de aur”, și-ar fi răsfățat fiicele

Maria Vorontsova, în vârstă de 35 de ani, este fiica cea mare a lui Putin, în vârstă de 69 de ani, și a fostei sale soții Lyudmila Ocheretnaya, cu care a fost căsătorit timp de 30 de ani. În timp ce a doua sa presupusă fiică este Yekaterina Tikhonova, care, la fel ca Maria, a rămas în mare parte în afara reflectoarelor.

Caroline Strawson, o terapeută specializată pe traume, a spus că a-l avea ca tată pe tiranul rus, pe care ea îl descrie drept „narcisist”, le-ar fi putut face pe fiicele lui să experimenteze traume grave. Strawson a afirmat că ”a avea un tată narcisist poate lăsa copiii într-un ciclu constant la traumă.

„Ca oameni, suntem mânați de instinctul supraviețuire și de a ne îndepărta de durere, iar comportamentul unui narcisist poate lăsa un copil într-un răspuns de luptă, fugă sau înghețare, deoarece încearcă să se comporte într-un anumit mod pentru a minimiza abuzul pe care narcisicul îl comite asupra copilului”.

Potrivit fostei soții a lui Putin, liderul rus și-a „răsfățat mereu cele două fiice”, pentru că „acesta a fost un comportament învățat de la părinții săi” care l-au tratat ca pe un „copil de aur”.

Cercul abuzului continuă. Putin are „trăsături psihopatice”

Expertul în traumă a spus că acest lucru poate avea consecințe asupra copiilor pe măsură ce cresc și simt că versiunea lor despre iubire este aceea de a primi dragoste pentru a face sau a fi într-un anumit fel și nu doar prin faptul că sunt ei înșiși.

„Pot deveni ei înșiși îndreptățiți și potențial narcisiști la rândul lor, determinând ca ciclul de abuz să continue cu traume intergeneraționale”, a spus Strawson. 

Doamna Strawson l-a descris pe președintele rus drept un „narcisist malign” cu „trăsături psihopatice”, care ar putea provoca caracteristici similare copiilor săi.

„De obicei, dacă un părinte este narcisist, asta înseamnă că celălalt este codependent și, în mod normal, aceasta va însemna atunci că copilul va deveni el însuși narcisist sau codependent. Cu excepția cazului în care părintele codependent se poate vindeca, recupera și pentru a-și cunoaște valoarea, copilul va continua să aibă valoarea condiționată. Este o provocare să ai un narcisist ca tată, deoarece există o luptă între a dori să fii iubit de părintele tău, dar și a depăși acest stadiu, care este impulsul de a fi în siguranță și de a minimiza abuzul provocat”.

Descrierea refuzului lui Putin de a vorbi despre viața sa privată, inclusiv despre fiicele sale, ar putea afecta, de asemenea, valoarea lor de sine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel