Fiica lui Mugur Mihăescu, medie de invidiat la Bacalaureat
Celebrul actor de comedie Mugur Mihăescu are o minune de fată. Ivona, fiica sa, a dat anul acesta examenul de Bacalaureat, iar media obținută este una de invidiat.
Ivona a absolvit Liceul "Gheorghe Lazăr" din București, iar la examenul maturității a obținut media 9.95.
"Acum patru ani, vedeam listele cu media 9.95 la Evaluarea Naţională. Azi, văd listele de Bacalaureat cu aceeaşi medie. 9.95", a postat Ivona pe Facebook după ce a văzut rezultatul.
Mugur Mihăescu vrea un nou model de societate democratică
După ce s-au încheiat toate probele examenului de Bacalaureat, Mugur Mihăescu exprima, într-o postare pe Facebook, ce fel de democrație "updatată" secolului în care trăim și-ar dori.
"PENTRU VIITOR Scriu aceste randuri acum cand tocmai s-a incheiat examenul de Bacalaureat si la care am si participat(sic!!!) in calitate de tatā, ce e drept! Si, gandindu-ma la viitorul copiilor nostri, mi-am luat inima in dinti pentru a va propune sa reflectati asupra unui nou model de societate democratica. O democratie "updatata" secolului in care traim. Iar exercitiul de imaginatie este urmatorul: ma aflu in sectia de vot la alegeri. Buletinul meu de vot este scanat iar in fata presedintelui sectiei de votare, pe ecranul computerului apare, la rubrica studii, trecut " studii superioare". Comisia imi inmaneaza 10(zece)buletine de vot din fiecare categorie. Langa mine, unei fete la a carei rubrica aparuse "bacalaureat" i se inmaneaza doar doua buletine din fiecare, iar unui barbat la care aparuse "fara bacalaureat" i se inmaneaza un singur buletin de vot. O democratie noua, in care cei care iau deciziile sunt cei care gandesc, cei care si-au "tocit mintile" prin scoli si care simt ca de data asta postura lor de intelectuali ii face sa fie in fruntea societatii. Si sunt sute de mii, balansand o pondere din ce in ce mai mare de " moțoci" (pentru cei care stiu). Sute de mii care stiu ce este mai bine pentru tara lor, pentru ca ei gandesc! Si care stiu daca cel aflat pe buletinul de vot, la o pozitie sau alta, este potrivit. Pentru ca ei gandesc. Iar ei, cei care gandesc, sunt greu de cumparat sau de manipulat. Pentru ei a contat mai putin televizorul si mai mult teatrul, a contat mai putin clubul si mai mult romanul interbelic. Acasa la cel care primise un singur buletin, copilul il intreaba pe tatal tocmai intors de la vot: eu ce trebuie sa fac sa primesc zece buletine? Ce trebuie sa fac pentru ca glasul meu sa se auda si sa conteze? Invațā- ii raspunde tatal! Si acel copil va avea atunci (poate) o revelatie. Revelatia ca in aceasta noua forma de democratie nu banii, statutul de vedeta, sau puterea celor "prosti da' multi" ( moțocii, deh) conteaza. Conteaza doar el si drumul pe care il va alege in viata. Desigur, nu ma astept ca tocmai Romania sa fie tara in care acest experiment de noua societate sa aiba loc. Dar e un exercitiu de imaginatie. Si ma gandesc la cei aproape 75% cu studii superioare care au ales ca Marea Britanie sa nu iasa din UE, ca poate au mai multa putere si vointa sa implementeze un alt fel de societate, o societate a carei cea mai de pret valoare este intelectul! Eu unul prefer o "dictatura" a celor ce gandesc decat o democratie a legumelor. Felicitari tuturor bacalaureatilor de ieri, de azi si de maine, bafta multa la facultatile pe care le veti urma si Doamne ajuta sa puteti schimba lumea. Pentru ca meritati! Gaudeamus igitur!", a scris Mugur Mihăescu pe pagina sa de socializare în urmă cu câteva zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News