Fiica Elenei Lasconi: Începând de azi nu mai sunt (doar) o „aliată LGBTQ+”. Sunt pansexuală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi / Sursa foto: Instagram Oana Lasconi (theonlyioana)
Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi / Sursa foto: Instagram Oana Lasconi (theonlyioana)
Oana Lasconi a transmis pe Instagram că este pansexuală.

„Începând de astăzi nu mai sunt (doar) o „aliată LGBTQ+” aici pe Instagram.

Sunt o bisexuală mândră care a iubit mulți bărbați, femei și persoane non-binare minunate până acum. Aș spune că sunt „pansexuală”, dar nu-mi place la fel de mult steagul. Spoiler alert, putem alege”, a scris fiica Elenei Lasconi, pe Instagram.

Pansexualitatea este atracția romantică, emoțională și/sau sexuală față de oameni, indiferent de sexul acestora. Oamenii cu orice identitate de gen se pot identifica drept pansexuali. Unii oameni folosesc termenii „bisexual” și „pansexual” în mod interschimbabil, dar există unele distincții între cele două.

Pansexualitatea și bisexualitatea sunt similare, dar nu chiar la fel. Pansexualitatea este mai largă decât bisexualitatea, iar persoanele care se identifică ca pansexuale pot fi atrase de oameni de toate genurile. 

Bisexualitatea este atracția pentru două sau mai multe genuri, dar nu neapărat pentru toate. Unii oameni preferă să se identifice ca bisexuali, chiar dacă pot fi pansexuali, pur și simplu pentru că termenul „bisexual” este mai frecvent recunoscut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oana Florea (@theonlyoana)

Oana Lasconi, după cearta cu mama ei: Nu trebuia să fac declarații când emoția era la maxim

Oana Lasconi a devenit cunoscută în spațiul public după ce și-a judecat mama, pe Instagram, în urma unui interviu unde Elena Lasconi se mândrea că a votat „DA” la Referendumul pentru Familie. 

”Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi acum multe ore, însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat da la referendumul ”Coaliția pentru Familie” pentru a susține așa-zisa familie tradițională, între un bărbat și o femeie.

Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. 

Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată, nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă” a spus fiica Eleni Lasconi, Oana, într-un video postat pe Instagram. Ea a adăugat atunci: ”nu am cuvinte... nu am cuvinte!”.

La câteva zile distanță, fiica primarului din Câmpulung Muscel a declarat, tot pe Instagram, că regretă modul în care s-a exprimat inițial.

„Este o lecție destul de dură pentru mine. Regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim. Regret felul și modul în care am făcut-o.

Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine, dar o lecție pe care vă jur ca am învățat-o.

Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar, și anume că avem foarte, foarte mult de muncă – homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet”, a susținut Oana Lasconi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel