Fifor, PSD: Luăm în calcul modificarea legii pentru alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Fifor
Mihai Fifor
Purtătorul de cuvât al PSD, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, după mesajul președintelui Klaus Iohannis, că și formațiunea sa a luat în calcul introducerea modificărilor pentru alegeri.

"Vedem astăzi concluziile anunțate, există și scrisorile acestea către președinții Camerelor și doamna premier. Sunt lucruri pe care deja le discutasem, lucruri pe care dorim să le aplicăm și noi. Le analizăm și o să vedem în ce fel facem acest lucru.", a declarat Mihai Fifor.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a declarat că parlamentarii sunt în activitate până săptămâna viitoare.

"Am văzut că e un îndemn patriotic la muncă. Nu era nevoie de acest îndemn surprinzător din partea președintelui Iohannis. Noi suntem în activitate, suntem în sesiune parlamentară până la sfârșitul săptămânii viitoare. Rămâne, repet, să găsim varianta în care venim cu aceste modificări legislative.

Fifor a adăugat că AEP are un proiect de ordonanță de urgență privind modificările pentru legea electorală


"Autoritatea Electorală Permanentă are un proiect de ordonanță de urgență pregătit pentru a fi pregătit în Guvern. Dacă forma va fi această ordonanță de urgență, ea se adoptă în Guvern după care vine în Parlament pentru adoptare. Dar odată adoptată produce efecte.", a spus Fifor.

El a declarat că parlamentarii sunt pregătiți să vină într-o sesiune extraordinară.

"Dacă e nevoie și va fi nevoie toți colegii parlamentari să vină pentru o sesiune extraordinară, sigur că nu ne va opri nimic să facem acest lucru pentru că în cele din urmă este important să avem modificările necesare pentru a înlătura toate deficiențele pe care le-am văzut în 26 mai", a mai adăugat Mihai Fifor.

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale. În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel