FIFA i-a interzis lui Rubiales prezența la orice activitate fotbalistică, vreme de trei ani de zile
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
FIFA, organismul care guvernează fotbalul la nivel mondial, l-a suspendat pe Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF), de la toate activitățile legate de fotbal pentru o perioadă de trei ani, ca urmare a sărutului neconsensual pe care l-a dat jucătoarei vedetă Jennifer Hermoso,atacanta echipei câștigătoare a Cupei Mondiale.

Într-o declarație emisă luni, FIFA a declarat că acțiunile lui Rubiales în timpul ceremoniei de acordare a medaliilor, la finala Cupei Mondiale Feminine din august, au încălcat articolul 13 al codului disciplinar, scrie CNN.

"FIFA își reafirmă angajamentul absolut de a respecta și proteja integritatea tuturor persoanelor și de a asigura respectarea regulilor fundamentale ale conduitei decente," a precizat organismul de conducere.

FIFA a adăugat că suspendarea, care acoperă "toate activitățile legate de fotbal la nivel național și internațional," rămâne supusă unui posibil apel.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, Rubiales a declarat că va face recurs împotriva deciziei FIFA "pentru ca justiția să fie făcută și adevărul să strălucească."

Controversele legate de comportamentul lui Rubiales au generat o criză în fotbalul spaniol și au stârnit condamnări în întreaga lume. Acestea au umbrit, de asemenea, triumful istoric al Spaniei - primul titlu la Cupa Mondială Feminină - în Sydney, Australia.

După săptămâni de critici intense, Rubiales a demisionat. Managerul câștigător al Cupei Mondiale, Jorge Vilda, a fost, de asemenea, eliberat din funcție în urma incidentului, fiind înlocuit de adjuncta sa, Montse Tomé, care a devenit prima femeie care ocupă această funcție.

Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a descris sărutul drept "mutual" - o afirmație pe care Hermoso a negat-o, susținând că nu și-a dat consimțământul și că nu a fost respectată.

Imediat după incident, Rubiales a refuzat cu încăpățânare să demisioneze, în ciuda protestelor publice și a manifestațiilor, și a primit o suspendare temporară de 90 de zile din partea FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel