FIFA. Emiratele Arabe Unite vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor
Următoarea ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor va fi găzduită de Emiratele Arabe Unite.
Emiratele Arabe Unite (EAU) vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor din acest sezon, la începutul anului 2022, a declarat miercuri președintele FIFA, Gianni Infantino, citat de Agerpres. Inițial, Japonia trebuia să organizeze turneul în luna decembrie a acestui an, dar s-a retras luna trecută din cauza situației COVID-19 din țară.
"S-a decis (la reuniunea Consiliului FIFA) că Cupa Mondială a Cluburilor 2021 se va disputa la începutul anului 2022, datele exacte urmând a fi stabilite, iar gazdele, după retragerea Japoniei din cauza pandemiei, vor fi Emiratele Arabe Unite...", a spus Infantino.
Națiunea arabă are experiență în organizarea competițiilor sportive
Emiratele Arabe Unite au mai organizat turneul de patru ori până acum, în 2009, 2010, 2017 și 2018. Anul trecut, FIFA a ales Japonia ca gazdă pentru un eveniment tradițional cu șapte cluburi, după ce un turneu extins cu 24 de echipe, programat inițial pentru China în iunie 2021, a fost amânat din cauza pandemiei.
Competiția anuală reunește campionii celor șase confederații mondiale, precum și câștigătorii campionatului din țara gazdă.
UEFA vrea să schimbe regula ofsaidului, după golul contestat al lui Mbappe
Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) susţine o revizuire a regulii ofsaidului după golul care a adus Franţei trofeul în Liga Naţiunilor, înscris de Kylian Mbappe în finala cu Spania (2-1), "corect" arbitrată, dar contrar "spiritului jocului", informează AFP.
Aspru criticat în Spania, arbitrul englez Anthony Taylor "a luat decizia corectă, bazată pe regula existentă şi pe interpretarea sa oficială", a declarat, vineri, responsabilul arbitrajului în cadrul instanţei europene, Roberto Rosetti.
Conform lui Rosetti, în încercarea de a intercepta pasa lui Theo Hernandez în min. 80 al partidei, fundaşul spaniol Eric Garcia l-a plasat bine în joc pe Kylian Mbappé, chiar dacă se afla mai departe de poartă decât acesta, pentru că a "intervenit pentru a juca mingea".
"Totodată, acest caz ne demonstrează că interpretarea actuală a legii pare să fie în conflict cu însuşi spiritul legii în cauză, care este acela de a împiedica orice jucător să aibă avantaj din poziţia sa de ofsaid", a adăugat fostul arbitru internaţional italian.
În opinia sa, "poziţia UEFA este aceea că este posibilă îmbunătăţirea formulării regulii ofsaidului concepută de International Board (IFAB)", instanţa care gestionează regulile de joc, "pentru a o face conformă cu obiectivul legii ofsaidului şi spiritul jocului".
Roberto Rosetti a adăugat că a luat deja contact cu FIFA şi IFAB, urmând să discute soluţii la următoarea reuniune a grupului consultativ tehnic al International Board, programat pe 27 octombrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News