Urmărește emisiunea live
FIFA a anunţat când va avea loc tragerea la sorți pentru play-off-ul CM 2022. Emoţii pentru România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
FIFA a stabilit data tragerii la sorți a play-off-ului Campionatului Mondial 2022.

FIFA a stabilit joi data la care va avea loc tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Astfel, în cazul în care se va califica la baraj, România își va afla adversarele vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 18:00, la Zurich.

În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii.

Națiunile vor fi împărțite în trei grupe cu patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală. Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătore din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial Qatar 2022.

România ocupă în acest moment locul doi în Grupa J și mai are de disputat două partide, cu Islanda și Liechtensterin. Două victorii le-ar asigura tricolorilor calificarea în play-off, transmite Mediafax.

Programul meciurilor rămase de disputat pentru reprezentativa națională a României:

Joi, 11 noiembrie: ROMÂNIA – Islanda, ora 21:45 – Stadion Steaua (București)

Duminică, 14 noiembrie: Liechtenstein – ROMÂNIA, ora României 19:00 – Stadion Rheinpark (Vaduz).

Naţionala României a urcat în clasamentul FIFA

Naționala noastră are 1452 de puncte și, dintre adversarele din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial, e depășită doar de Germania, care se află pe locul 12, cu 1642 de puncte. Celelalte reprezentative din grupa tricolorilor sunt în afara Top 50:

- Islanda – locul 62 (1397 de puncte)

- Macedonia de Nord – locul 74 (1343 de puncte)

- Armenia – locul 89 (1257 de puncte)

- Liechtenstein – locul 190 (903 puncte)

În luna noiembrie, România va juca ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, împotriva Islandei pe teren propriu (11 noiembrie, ora 21:45) și în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie, ora 19:00). Cu două victorii, tricolorii își asigură calificarea la baraj.

Pe primele locuri în clasamentul FIFA, Belgia e în continuare lider, în ciuda înfrângerilor suferite în fața Franței (locul 3) în semifinalele UEFA Nations League și Italiei (locul 4), în finala mică a competiției. Brazilia ocupă locul al doilea, iar Anglia, locul 5, completează vârful ierarhiei, informează Federaţia Română de Fotbal.

Belgia este în continuare liderul ierarhiei, urmată de Brazilia, în timp ce pe locul al treilea a revenit Franţa, după câştigarea Ligii Naţiunilor.

Germania, liderul Grupei J a preliminariilor CM 2022, care şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final, a urcat două poziţii faţă de luna trecută şi este acum pe 12, Islanda a coborât două locuri şi se află pe 62, Macedonia de Nord se menţine pe 74, Armenia se află în continuare pe 89, în timp ce Liechtensteinul a coborât două poziţii, fiind pe 190.

Următorul clasament va fi publicat pe 25 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel