Fierbe un măr cu o crenguță de rozmarin și bea lichidul: rezultatele se vor vedea imediat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Fierbe un măr cu o crenguță de rozmarin și bea lichidul, rezultatele se vor vedea imediat. Sursa foto: freepik.com
Fierbe un măr cu o crenguță de rozmarin și bea lichidul, rezultatele se vor vedea imediat. Sursa foto: freepik.com
Avem la dispoziție multe alimente care au zeci de beneficii. Combinate împreună, acestea își sporesc proprietățile pentru sănătatea noastră.

Două ingrediente sănătoase sunt mărul și rozmarinul. Dar ce se întâmplă dacă le vei fierbe  împreună? Cu aceste 2 ingrediente se poate prepara un ceai de plante cu o mie de proprietăți. Aceasta este o combinație care va ajuta organismul.

Această băutură caldă aduce multe beneficii organismului atunci când este consumată în mod regulat. În combinație cu o dietă sănătoasă, poate ajuta la îmbunătățirea sistemului digestiv.

Mărul ajută la îngrijirea inimii și a întregului sistem cardiovascular, la reducerea tensiunii arteriale crescute, scade nivelul colesterolului din sânge și contracarează acumularea de grăsime în artere.

Cum te poate ajuta o ceapă, pusă sub pernă, să scapi de o răceală banală

Rozmarinul  are proprietăți carminative, care facilitează eliminarea gazelor acumulate în tractul digestiv. Deci este perfect pentru a fi savurat în băuturi delicioase împreună cu alte alimente benefice.

În primul rând, ambele alimente întăresc sistemul imunitar, deci sunt perfecte pentru a fi consumate în acest sezon rece. Ambele susțin funcțiile sistemului digestiv, deoarece oferă un conținut ridicat de fibre.

Mărul luptă împotriva hipertensiunii arteriale, controlează și colesterolul rău și reglează glicemia. Acest fruct are grijă și de piele, în timp ce potasiul din componența sa ajută la menținerea sănătății oaselor și mușchilor.

Trei obiceiuri bune pentru un început corect de zi: ce trebuie să faci imediat după trezire

Rozmarinul reduce distensia abdominală, senzația de sațietate și lipsa poftei de mâncare. Această plantă are proprietăți antibacteriene care protejează organismul de infecții și elimină toxinelor. În cele din urmă, rozmarinul previne retenția de lichide, așa că acest ceai este un diuretic excelent.  

Savurarea celor două ingrediente într-o băutură delicioasă este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a începe ziua. Pentru a pregăti acest ceai de plante cu mere și rozmarin vei avea nevoie de:

- 1 lingură frunze de rozmarin uscate sau o crenguță proaspătă

- 1 măr,

- 300 de mililitri de apă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Pentru a începe prepararea acestui ceai de plante, trebuie să speli  foarte bine frunzele uscate de rozmarin sau crenguța de rozmarin pe care o vei folosi și mărul.

Ceaiul care te ajută să adormi repede: este suficientă o singură ceașcă

După ce ingredientele sunt bine spălate, taie mărul în sferturi și îndepărtează miezul. Toarnă apă într-o cratiță, pusă pe aragaz, la foc mediu.

Înainte ca apa să dea în clocot adaugă rozmarinul și mărul și fierbe-le câteva minute. Apoi oprește focul și lasă  băutura să se odihnească încă 15 minute. La final va fi suficient să filtrezi băutura și să o servești fierbinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel