Data publicării:
Fiecare dintre noi are o dublură undeva în lume. Dacă este adevărat, cum să o găsim
Potrivit unei credințe populare, fiecare dintre noi ar trebui să aibă șapte dubluri împrăștiați în întreaga lume, adică persoane care să ne semene izbitor de mult. Dacă este adevărat, adevărata provocare este să descoperi cum să le găsești.
Ești curios să știi dacă ai alter ego-uri împrăștiate în întreaga lume? Potrivit unei credințe populare, fiecare dintre noi ar avea șapte duble, adică șapte persoane care ni se aseamănă. Este cu adevărat posibil? Și dacă răspunsul va fi DA, cum să le găsim?
În acest articol, vă vom spune tot ce trebuie să știți despre potențialii ”doppelgangeri” și despre cum ați putea să îi descoperiți. Vom vedea dacă această credință populară are un fundament științific sau dacă este doar o legendă urbană. Dar și care sunt șansele de a vă întâlni efectiv ”dublele”.
Există într-adevăr 7 asemănați împrăștiați în întreaga lume?
Prima întrebare este întotdeauna aceeași: există într-adevăr șapte duble pentru fiecare persoană din întreaga lume? Credința nu are o bază științifică, dar povestea a trei prieteni irlandezi demonstrează încercarea de a căuta dublurile poate fi distractivă și intrigantă, scrie Supereva.
Datorită site-ului Twin Strangers, în 2016 cei trei tineri au putut să-și publice câteva dintre fotografiile lor și să ceară tuturor celor care au văzut asemănări să ia legătura cu ei.
Apelul a avut un succes enorm, atât de mult încât pagina de Facebook a celor trei prieteni a fost în curând inundată de fotografii cu oameni din toată lumea. Chiar dacă doar unul dintre cei trei prieteni a reușit să întâlnească o persoană asemănătoare, experimentul arată că este posibil să găsim oameni care să semene incredibil de bine cu noi.
Cât de probabil avem să ne întâlnim dublura?
Lumea are peste 7 miliarde de oameni, dar care este probabilitatea de a întâlni pe cineva care seamănă atât de mult cu noi încât poate fi confundat cu noi? Răspunsul depinde de ceea ce înțelegem prin cuvântul ”asemănător”.
În 2015, Teghan Lucas, cercetător la Universitatea din Adelaide din Australia, a efectuat un studiu pentru a înțelege dacă asemănarea fizică între două persoane ar putea cauza probleme juridice.
Lucas a analizat peste 4.000 de fotografii cu fețe umane din baza de date ale poliției și apoi a calculat probabilitățile de asemănare între persoane.
Cercetătorul a descoperit că șansele de a împărtăși doar 8 parametri de asemănare cu altcineva din lume sunt de una la un trilion, ceea ce înseamnă că există doar o șansă din 135 ca să existe o singură pereche de ”doppelgangeri” pe întregul glob.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News