Fico își amintește toate detaliile din timpul atacului. Premierul Slovaciei, prima reacție după ce a scăpat de moarte „la mustață“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Robert Fico, premierul Slovaciei, își amintește toate detaliile din timpul atacului și transportului său la spitalul din Banská Bystrica.

Robert Fico, premierul Slovaciei, își amintește toate detaliile din timpul atacului de miercuri și din timpul transferului său la spital, potrivit președintelui ales al țării, Peter Pellegrini, potrivit EFE și Agerpres.

„Prim-ministrul îşi aminteşte ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul“, a spus Pellegrini la televiziunea TA3.

Președintele ales l-a vizitat pe Fico, joi, la spitalul din Bansk Bystrica, unde Fico se recuperează în urma atacului de miercuri. Cei doi au stat de vorbă câteva minute.

CITEȘTE ȘI        -      Premierul Robert Fico, împușcat. Profilerul Paul Herinean spune cum putea fi evitat atentatul. "Nu are nicio scuză! Vorbim despre un eșec"

Starea premierului slovac este stabilă și acesta poate comunica. Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversaţia sa cu premierul convalescent şi a indicat că acesta a fost conştient tot timpul până când a fost sedat înainte de operaţie.

„Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient“, a declarat Pellegrini.

El a adăugat faptul că Fico a scăpat de moarte „la mustață“.

CITEȘTE ȘI        -        Slovacia, în pragul unui „război civil“, după tentativa de asasinare a premierului Fico, avertizează ministrul Afacerilor Interne

„Şeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi lovit cu câţiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit“, a spus el.

„Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită linişte“, a mai zis Pellegrini.

Fico a fost împuşcat miercuri, la încheierea unei şedinţe a Consiliului de Miniştri desfăşurată în oraşul Handlova, de un bărbat de 71 de ani, care şi-a justificat atacul prin aceea că nu-i plăceau politicile guvernului.

CITEȘTE ȘI        -      Un prezentator de radio ar fi îndemnat ascultătorii să îl împuște pe premierul belgian Alexander De Croo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel