Fetival de film pentru copii la Constanța. Cinci zile de ecranizări adresate micuților
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
La Contanța s-a dat startul la începutul acestei săptămâni Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest”. 

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest” a început luni seara, la Constanța, cu sala plină de copii și adolescenți entuziasmați de întâlnirea cu artiștii, la puțin timp după reînceperea școlii. Ultimele două ediții ale WonderFest au fost organizate online. Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia.

Dedicat în special copiilor și adolescenților, WonderFest aduce în competiție opt filme, produse în ultimii doi ani, fiecare având ca tematică vârsta copilăriei, cu povești sensibile, unele chiar dramatice, cu rol de introspecție asupra privitorilor. Pe lângă proiecția de filme de scurt metraj, de lung metraj și de animație, festivalul dedicat copiilor și tinerilor oferă acces liber la ateliere și concerte, precum și un concurs de creație de film, cu durata de 1 minut, realizat cu telefonul sau tableta.

Constanța, ”Capitala Copilăriei”

În deschiderea WonderFest, jurnalista și actrița Lavinia Șandru, președinta Festivalului, a făcut trimitere la opțiunile asupra vieții, în viziunea lui Albert Einstein: poți alege să trăiești în două feluri: să crezi că nu există magie sau să crezi ca totul e magie. Cu această introducere,   Lavinia Șandru, a promis cinci zile de magie la malul mării, în ”Capitala copilăriei”.

”Mi-aș dori să facem din Constanța Capitala copilăriei, pentru că aici au prins viață visurile copilăriei noastre. Aici, noi, cei mari de astăzi, visam să trăim sau măcar să ajungem cât mai des și să stăm cât mai mult. Cred că acest loc magic, Constanța, merită să revină în visurile împlinite ale celor mici de astăzi, să-și trăiască aici cele mai frumoase momente ale copilăriei, care să se transforme, peste ani, în amintiri extraordinare”, a spus Lavinia Șandru.

La rândul său, actorul Mircea Diaconu, președintele Juriului profesioniștilor WonderFest, a dezvăluit cum invidia constănțenii, în vremea copilăriei sale, pentru că aveau acces oricând la mare. 

Viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a fost răsplătit cu îndelungi aplauze de tinerii spectatori la Gala de deschidere a WonderFest, după ce i-a îndemnat să-și urmeze visurile, fără a se lăsa influențați de nimeni: ”Orașul acesta este al vostru! Viitorul este al vostru! Fiți copiii extraordinari cu care noi toți să ne mândrim!”

WonderFest se închide vineri, 23 septembrie, cu Gala de premiere pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor. Marele premiu WonderFest va fi acordat de Juriul copiilor, format din 100 de elevi constănțeni. La sfârșitul Galei, vor concertta artiștii folk Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor. Intrarea este liberă la toate activitățile.

Citește și: Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel