Fetiţă româncă, botezată în închisoarea din Italia în care se află mama ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Preoţii români din Torino şi împrejurimi au adus alinare sufletească luni, 24 aprilie, celor care se află în suferinţă în închisoarea din Torino şi au botezat o micuţă a cărei mamă româncă se află după gratii. 

Această acţiune continuă datorită grijii pe care preotul Lucian Roşu, decedat la începutul anului 2020 în urma unei boli necruţătoare, a avut-o pentru cei închişi. Preotul Paul Porcescu, de la Parohia Sf. Ierarh Ioan de la Râsca şi Secu din Settimo Torinese, a fost naşul fetiţei.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a transmis: "În data de 24 aprilie 2023, în închisoarea din Torino a avut loc pentru prima dată Taina Sfântului Botez, pentru micuţa Ana Miriam, fiica doamnei J.G., aflată în detenţie temporară. Slujba a fost oficiată de P.C. Părintele Gabriel Burcescu de la Parohia Sf. Cruce din Torino, P.C. Părinte Andrei Grosu de la Parohia Sf. Mucenici Evlampie şi Evlampia din Colegno, şi P.C. Părinte Paul Porcescu de la Parohia Sf. Ierarh Ioan de la Râsca şi Secu din Settimo Torinese, care a fost şi naşul micuţei. Realizarea evenimentului a fost posibilă şi datorită bunăvoinţei doamnei Doctor Cosima Buccoliero, directorul penitenciarului."

Evenimentul a avut un impact şi asupra celorlalţi angajaţi din închisoare - gardieni, asistenţi sociali, consilieri, medici şi alţi lucrători - care au nevoie de sprijin în îndeplinirea sarcinilor dificile, scrie Rador, citând rotalianul.com. Participarea la botez şi alte slujbe religioase în cadrul penitenciarului poate aduce un sentiment de normalitate şi încuraja interacţiunile pozitive între personal şi deţinuţi.

Citește și:

Român din Elveţia, furios pe autorităţi, după ce au greșit numele copilului său de 9 luni: "Trebuie să aibă un nume elveţian? Asta e o prostie! Trebuie să demonstreze că e fiul nostru"

Un român din cantonul elveţian Aargau este furios, după ce autoritățile au greșit numele de familie al copilului său.

Un român din cantonul elveţian Aargau este furios pentru că numele de familie al copilului său, născut în Elveţia, a fost scris fără diacritice în acte. Adrian Roşu nu acceptă ca fiul lui să se numească ROSU. Copilul trebuie să aibă acelaşi nume de familie ca părinţii săi.


Nume românesc, scris greşit în Elveţia

Arhitectul român Adrian Roşu locuieşte de câţiva ani în Elveţia împreună cu soţia sa. Tatăl unui copil de nouă luni, Adrian este enervat că numele de familie al fiului său este scris diferit pe certificatul de naştere decât pe paşaportul său românesc, scrie Rador, citând ziarulromanesc.de. Citește mai departe>>

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel