Procurorul care a târât fetiția pentru adopție în SUA, PRIMA REACȚIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: România TV
FOTO: România TV
România TV a prezentat un interviu cu procuroarea Maria Pițurcă, de la Curtea de Apel Craiova, care a mers să preia o fetiță de opt ani pentru a o preda părinților adoptivi. 

”Fetița a fost prezentată la medicina legală, i s-a acordat consiliere psihologică și se află la părinți. La părinții adoptivi. La părinții care figurează în certificatul de naștere al minorei”, a declarat Maria Pițurcă, procuror la Curtea de Apel Craiova, într-un interviu pentru România TV. 

Întrebată de reporterul România TV, de ce ar fi fost bruscată fetița, procurorul a răspuns: 

”Eu am fost, nu am bruscat-o pe fetiță. Aceasta a fost influențată negativ și a fost inoculată. Am ridicat și înscrisuri că își urăște părinții adoptivi. Pe timpul adopției nu a putut să interacționeze cu adoptatorii. Nu am bruscat-o. Am încercat să o iau și nu puteam. Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă. Nici nu s-a filmat tot. M-a ajutat un mascat, i-am arătat fetița și până la urmă a luat fetița în brațe. Am predat-o tatălui.

Vezi și: Fetiță luată cu mascaţii și târâtă pentru adopție în SUA. Rareș Bogdan a răbufnit în direct: Mi-au dat lacrimile. Este o brută. Nu îi e rușine?

Reporter: Dar de ce a plâns fetița? Că plângea și spunea că nu vrea.


Procuror: Dacă nu vra, domne, e o hotărâre definitivă de adopție. Fetița are opt ani. Părinții s-au dus de două ori să ia fetița. Deci doamna la care a fost nu mai are nici calitate de asistent maternal.

Reporter: Părerea fetiței contează?

Procuror: Nu. Pentru că are opt ani. E hotărârea de adopție care spune că nu se ține cont de părerea copilului, la opt ani. Deocamdată, din ce am înțeles eu că e la consiliere psihologică cu părinții, i-a acceptat.

Părinții sunt manageri, sora unuia dintre părinți deține o clinică, este doctor în psihologie. Aceste informații vi le comunic din hotărârea de adopție.

Reporter: Aveți să vă reproșați ceva după ziua de astăzi?

Procuror: Nu. A fost o situație... nu aveam... copilul zbiera. Nu puteam să îl luăm... Oricum făceam cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului. Abia a ieșit din spital. Trebuia experizată psihiatric și medico-legal. Percheziția a avut ca scop stabilirea stării de sănătate. Cercetările se fac pentru lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorului. Eu nu am lovit fetița. Chiar nu am lovit-o.

Reporter: Pe camerele de supraveghere se vede cum o trageți.

Procuror: Dar nu aveam cum. Deci nu voia să meargă. I-am explicat, am încercat, ceilalți țipau și nu aveam cum decât să iau fetița și să încetăm această stare. A durat două minute. Am fost cu psiholog acolo. Fetița a fost preluată în mașină cu psiholog și cu o persoană de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și cu părinții.”

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR a precizat la Antena 3 că ”vor fi făcute verificări cu privire la modul de acţiune al procurorului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel