Fetiță de 3 ani și jumătate, tumoră de 2 kg. Tatăl copilei, scrisoare dureroasă: Îmi vor lipsi cârlionţii tăi, dar nu-i aşa că o să îi ai din nou?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Oncescu Paul
Sursa foto: Facebook Oncescu Paul
Otilia, o fetiță de doar 3 ani și jumătate, luptă pentru viața ei, după ce a fost diagnosticată cu cancer. I-a fost descoperită o tumoră care cântărește 2 kilograme. Familia are nevoie de ajutorul nostru.

"Şi la bine şi la rău! Tati, sper să vină şi ziua în care o să le uiţi pe cele de azi! Dar eu îţi scriu ca să îţi aduc aminte cât de puternică eşti! După cum ne spun medicii de aici, de la Gustave Roussy, se pare că porţi cu tine o tumoare de 2 kg încă de foarte mică şi tu nu ne-ai arătat niciun semn de slăbiciune. Ai fost puternică, tati, şi deşi ai 12 kg, ai cărat cu tine o tumoare de 2 kg, practic aproape 20% din tine! Ţi-a acaparat toată cutia toracică împingând în plămâni, inima şi trahee. De asta ai şi început să te sufoci, că ţi-a împins în trahee încât aproape că ţi-a închis-o. A vrut să te sufoce de vie!

Timp de o lună am fost la diverşi medici şi nu am găsit nimic, doar o suspiciune de astm. După ce am făcut tratament pentru astm, timp în care te sufocai din ce în ce mai mult, am ajuns într-un final să ne internăm. În spital ţi-au făcut un ct cu substanţa de contrast şi aceasta a fost pentru prima oară când am aflat că ai o tumoare. Ca să nu se întâmple o dramă, trebuia făcut ceva urgent. Nu puteam să aşteptăm cele aproximativ 14 zile în care îţi vine rezultatul la biopsie şi după care poţi începe un tratament. Aşa că am hotărât cu mama ta să te luăm pe semnătură şi să luăm avionul spre Paris - Gustave Roussy.

"În avion, ai intrat în stare de inconştienţă"

În avion, din cauza presiunii, a oboselii şi a tumorii care apasă pe trahee ai intrat în stare de inconştienţă. Mulţumesc echipajului din avion, care ne-a adus o butelie cu oxigen şi care a chemat o salvare pentru noi pe aeroport. Avionul a aterizat cu aproximativ 10 minute mai devreme, de unde trag concluzia că am cam aterizat cu frâna de mâna doar doar să nu te pierdem!!! Am ajuns la spital unde te-au internat de urgenţă, asta după ce ne-au subliniat că o zi de internare costă 2700 eur. Nu ştiam dacă avem banii dar oricum nu conta.

În prima zi de spitalizare, pentru că erai în stare critică te-au mutat la reanimare unde ţi-au recoltat pentru biopsie direct din plămâni aproape pe viu! Tot aproape pe viu ţi-au recoltat şi din măduva şi osul iliac! Nu înţelegeam de ce să chinui aşa un copil de 3 ani!!! Ulterior am aflat, că din cauza mărimii tumorii, nu puteau să te anestezieze total pentru că există riscul ca tumoarea să se prăbuşească peste plămâni şi inimă. N-am avut curajul să mă gândesc la urmări! Şi pentru că eşti puternică, Dumnezeu a îngăduit să fii încercată!

"Nu mai aveai vene în care să te înţepe, erau toate sparte!"

Ţi-au montat tot aproape pe viu şi un cateter, pentru că nu mai aveai vene în care să te înţepe, erau toate sparte! Dar după toate astea, ţi-au putut administra tratamentul de care aveai nevoie şi a fost pentru prima oară după o lună în care ai putut să dormi! Acum ştim că e cancer şi mai ştim că am început deja tratamentul, unul agresiv după cum spun doctorii (cui pe cui se scoate). Ne-au avertizat că e atât de agresiv încât joi nu o să mai ai păr, aşa că am luat atitudine, că doar suntem curajoşi şi ne-am tuns singuri!! O să îmi lipsească cârlionţii tăi, dar nu-i aşa că o să îi ai din nou?!...pentru că eşti curajoasă!!!        

Editez aceasta postare din suflet: pentru că am primit de la voi multe mesaje de încurajare dar şi întrebări despre cum puteţi dona, las în continuarea acestui mesaj conturile unde puteţi dona. Vă mulţumesc anticipat!  Conturile în care se pot face donaţii sunt:

Titular: PAUL ONCESCU
RO28BTRL04501203S89584XX -Ron
RO03BTRL04504203S89584XX -Euro 
SWIFT:  BTRLRO22

Revolut:   RO56BREL0005507017740100
                  @paul8wecy
                  +40 724 059 144                                        
                  BT pay 0724059144                                                                                                          

PayPal: paypal.me/helpOtilia

https://www.facebook.com/groups/helpotilia  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel