Fetiţa care suferă de cea mai dureroasă boală din lume. Nimeni nu o poate atinge
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Există în lume o fetiţă de doar 10 ani care nu suportă să fie atinsă. Şi nu din vreun moft, ci pentru că boala de care suferă, una rară, vine la pachet cu dureri mari atunci când pielea copilei se atinge de ceva.

Bella Macey este o fetiță de zece ani din Australia care arată ca orice alt copil şi despre care n-ai zice că e măcinată de vreo boală, la prima vedere. Însă fata suferă de o afecțiune extrem de gravă numită sindromul durerii regionale complexe (CRPS), o boală care îi produce dureri îngrozitoare atunci când e atinsă oricât de uşor, nu doar când se loveşte de ceva dur.

Nici măcar apropiaţii nu pot pune mâna pe fată. Părinţii sunt foarte atenţi atunci când sunt în preajma ei şi au grijă să nu o atingă pentru a nu-i produce disconfort. „Este cea mai dureroasă afecțiune cunoscută de omenire”, a mărturisit mama fetei, Emma Macey, pentru emisiunea „A Current Affair”, potrivit Daily Mail.

Vestea tristă este că boala de care suferă Bella nu are în prezent niciun leac. Până în prezent nu s-a descoperit vreo schemă de tratament care să poată ţine simptomele sub control ori să aducă vindecare. Medicii spun că, atunci când e atinsă, fetiţa trece prin dureri mai grele decât cele din timpul naşterii. 

Înainte de diagnostic, Bella era o fetiţă normală. Practica sport, alerga, făcea gimnastică, însă acum nici măcar să meargă nu mai poate fără să simtă durere. Până şi atingerea apei sau vântului mai puternic o face să plângă. Chiar dacă în prezent ia 18 pastile de durere pe zi, micuţa încă nu a scăpat definitiv de chinuri, însă nici ea nici familia nu şi-au pierdut speranţa.

Rază de speranţă

De curând, o clinică din SUA a acceptat să o ţină sub observaţie pe Bella şi să o trateze cu noi tehnici de laborator. Mai mult, părinţii ei au iniţiat o strângere de fonduri pentru a-şi putea permite să acopere costurile tratamentului. „Este cu adevărat o condiție îngrozitoare. Provoacă dureri mai mari decât cea a nașterii pe scara durerii McGill”, spune dr. Katinka van der Merwe, specialist mondial în patologie. „Tratamentul este foarte amplu. Constă în reabilitarea sistemului nervos central și înlăturarea barierelor pentru ca organismul să se poată vindeca din interior, începând cu sistemul nervos central”, a mai spus van der Merwe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel