Festivaluri 2018. „Prima vară în care am bătut recordul”
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Ilinca Brânzei, unul dintre cei mai buni organizatori de evenimente din București și nu numai, a discutat cu Liviu Harbuz, în cadrul emisiunii Legea urbană, despre festivalurile verii 2018 și recordul înregistrat.

„Vara asta a fost extrem de plină și versatilă. Cred că e prima vară în care am bătut recordul, pentru că am ajuns la fiecare festival organizat în România. Zona aceasta a crescut foarte mult, de unde și interesul oamenilor pentru muzică din ce în ce mai diferită, stiluri diferite și comunități care se construiesc cam în jurul fiecărui festival.

Festivalurile au crescut foarte mult. De exemplu, a crescut AfterHills la Iași și Neversea. Neversea are un succes răsunător deoarece are loc la mare. Marea crează o poveste care, în general, în București este greu de redat."

Cel mai reușit festival?

„Este greu de spus. Cred că fiecare a avut partea lui de plus valoare, în zona Iașiului mi s-a părut că s-a dezvoltat extraordinar, în ultimul an. Acolo a existat și un festival VIP, organizat de Loft, care deja a fost poziționat la cu totul alt nivel. Asta înseamnă că lucrurile merg într-o zonă în care lumea devine din ce în ce mai pretențioasă, are nevoie de servicii din ce în ce mai complexe.

O altă experiență foarte interesantă a fost festivalul Awake, de la Târgu Mureș, organizat într-un castel superb, în care, când am intrat, am spus că aici îmi doresc să fac un eveniment", a declarat Ilinca Brânzei.

Mulți străini la festivalurile românești

„De la un an la altul, numărul străinilor crește. Indiferent că sunt de muzică electronică sau muzică mai comercială, sau jazz, tot ce înseamnă participare din afară crește, de la an la an, ceea ce e un lucru foarte bun. Turismul care ține de partea de entertainment ridică foarte mult tot ce înseamnă infrastructura orașelor respective în care se întâmplă acele festivaluri", este de părere Ilinca Brânzei.

Festivalurile - un nou brand de țară

„Publicul s-a schimbat foarte mult comparativ cu acum 10 ani. A devenit din ce în ce mai cool, mai posh, la curent cu tot ce se întâmplă afară. Publicul a devenit mai civilizat, mai documentat. Partea de comunicare între tineri cred că a reușit să creeze o atmosferă și comunitate care nu erau. E vorba de comunități care se construiesc, care cresc de la an la an, și de triburi în care apar alții și alții", a declarat, pentru Jungla urbană, Ilinca Brânzei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel