Urmărește emisiunea live
Festivalul Plăcintelor București 2022. Ești invitat la un show culinar pe care nu trebuie să-l ratezi
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Festivalul plăcintelor
Festivalul plăcintelor
Sunteți așteptați, weekendul acesta, 29 septembrie – 2 octombrie, la FESTIVALUL PLĂCINTELOR din Parcul A.I. Cuza (zona Biserica Maramureșeană), la o adevărată paradă a plăcintelor şi deserturilor dospite, coapte, aburinde şi pufoase, atât tradiţionale, ţărăneşti, cât şi inedite, orientale sau mediteraneene.

„Renumitele POALE-N BRÂU, cu siguranţă cele mai delicioase plăcinte din Bucovina, vor fi vedeta festivalului, iar bucătăresele iscusite din Moldova vor pregăti mii de astfel de minunăţii chiar sub ochii vizitatorilor, adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti “de la mama lor”. Cu aluat fraged frământat ore în în şir, orânduit şi umplut cu brânză proaspătă de vaci şi stafide, şi copt molcom până mirosul va îmbia la degustare şi pe cei mai mofturoşi.

Sâmbăta, dis de dimineaţă, arta bucovinencelor iscusite va continua cu un SHOW CULINAR SPECTACULOS şi vor ridica tradiţionala ALIVANCĂ MOLDOVENEASCĂ la rang de artă şi record, prin pregătirea unei alivenci de 20 metri. Marele povestitor Ion Creangă povesteşte atât de frumos în scrierile sale despre tradiţionala alivancă încât gospodinele noastre vor coace chiar în fața vizitatorilor vedeta alivancă cu brânză şi mălai, pentru care vor folosi sute de kilograme de brânză, sute de kilograme de mălai fiert paşnic în alte sute de litri de lapte, zeci de kilograme de smântână, unt, sute de ouă, asezonate toate cu un praf de sare.

Între aşa vedete româneşti şi show-uri record, vom face loc şi unui preparat cu adevărat inedit pentru acesta toamnă, ALIVANCA CU BOSTAN, ce va întregi decorul de toamnă cu mireasma dovleacului proaspăt copt şi asezonat cu scorţişoară din plin.

Tot la FESTIVALUL PLĂCINTELOR din acest weekend veţi avea ocazia să gustaţi din toate reţetele posibile de plăcinte româneşti, din toate zonele țării, căci sloganul nostru va fi „La Plăcinte Înainte!”: plăcinte olteneşti cu praz și telemea sau cu brânză de burduf şi praz plăcinte ardeleneşti cu varză murată, învârtite, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte boiereşti, plăcinte de casă sârbeşti cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.

Nu va lipsi nici bucătăria modernă de la Festivalul Plăcintelor, astfel că am chemat la târg delicatese orientale, dar şi gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic: plăcintă cu dovleac, plăcintă de mere cu scorțișoară, băsmăluţe pufoase cu brânză dulce și stafide,  delicii tradiționale din Siria şi Liban, Cataif cu caimac de lapte servit fistic buzo, Cataif cu nucă și  Cataif cu fistic, însiropat cu apă de trandafiri şi să nu uităm de baclavalele şi sarailii cu fistic, baclava cu vișine dulce acrișor, făcute din cele mai bune ingrediente, delicii tradiționale din Turcia, Şuberek cu carne de viţel și berbecuţ cu condimente Turcești, Şuberek cu piept de pui şi condimente Turcești, Şuberek cu Brânză și mentă şi multe, multe altele.

Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin şi must... din belșug.

Vreme frumoasă și multe delicii culinare... aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Accesul este gratuit!”, transmis organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel