O paradă de 100 de metri de plăcinte vă face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL PLĂCINTELOR" din Parcul Naţional, Sector 2 Bucureşti, un festin gastronomic la care toţi bucureştenii sunt invitaţi de joi până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"
Vedetele incontestabile ale evenimentului vor fi bineînţeles Plăcintele, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele şi pentru toate gusturile.
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savuraţi plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome şi culori, un adevărat spectacol gastronomic!
De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă "de la mamă ei", poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, o Mare Unire În Gusturi şi-n Plăcinte!
Şi... special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, plăcintă de casă sârbeasca cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte greceşti, plăcinte tătare şi turcesti- suberek, plăcintă cu carne de vită, paie şi mentă, brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.
Toate preparatele conţin ingredienţe sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluită, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de miţitei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și păstrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere...din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, căise, piersici, vișine și pere.
Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracție pentru cei mici, muzică și activități pentru întreaga familie, această este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!
Meșterii populări vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
Toate aceste surprize vă așteaptă de joi 29 august până duminică 01 septembrie, în Parcul Național din Capitală, unde sunteți poftiți cu drag! Intrarea este liberă, de dimineața până seară târziu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă