Data actualizării:
Data publicării:

Festivalul „Peștera - Padina”, o nouă ediție în perioada 18 - 20 august 2023

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, va organiza o nouă ediție a Festivalului „Peștera - Padina” în perioada 18 - 20 august 2023. Evenimentul se va desfășura pentru a treia oară în Zona Telecabina Peștera din Munții Bucegi.

Organizatorii și-au propus ca și în acest an să aducă în fața publicului artiști de renume. În cele trei zile de festival spectatorii se vor bucura ascultând mai multe genuri muzicale: muzică populară, rock și latino.

Declarată recent stațiune de interes național,  Padina - Peştera devine  un punct de atracţie pentru turişti, urmând să atragă  sute de mii de turişti pe an, în condițiile în care  accesul  până în inima Bucegilor se face pe un drum complet asfaltat.

Potrivit autorităților locale, în zonă sunt ample lucrări de investiții privid rețele de apă, campare și iluminat.

"Stațiunea Peștera-Padina este concepută ca un centru turistic atractiv, care să genereze venituri și să creeze locuri de muncă pentru comunitatea dâmbovițeană. Investițiile în turism, activitățile recreative și culturale vor aduce beneficii economice durabile locale și naționale. Cadrul natural al zonei reprezintă suportul pentru dezvoltarea a numeroase forme de turism, fapt care va face din Peștera – Padina o stațiune care va atrage turiști nu doar din România, ci și de peste hotare.

Vorbim de o zonă naturală valoroasă, iar conservarea acesteia este o prioritate pentru noi toți. Construcția și dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un minim impact asupra mediului. Se vor utiliza materiale de construcție prietenoase cu mediul, protejarea habitatelor naturale și promovarea turismului ecologic responsabil. Sunt detaliate de la culorile pe care le pot avea viitoarele clădiri, până la regimul de înălțime al acestora.

Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina a fost conceput astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi", preciza recent Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel