Festivalul Naţional "Crizantema de Aur", pe 23 și 24 ocrombrie, la Târgoviște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Câștigătorii ediției din 2019  Foto: TV Partener
Câștigătorii ediției din 2019 Foto: TV Partener
Cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, se va desfășura în această săptămână, pe 23 și 24 octombrie, la Târgoviște.

Ediţia din acest an se desfăşoară cu restricţii impuse de reglementările legale actuale. Organizatorii sunt preocupaţi de înscrierea Romanţei în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care a fost iniţiată în anul 2016 şi care se află şi în prezent în atenţia Ministerului Culturii.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, iar concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 şi vor fi transmise integral în direct de ETNO TV, precum şi de Radio România Antena Satelor (seara de sâmbătă). Gala Laureaţilor: duminică, 25 octombrie 2020, ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureaţii celor două secţiuni de concurs.

Ediţia a 53-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată astfel:

a) Concursul de Interpretare, la care vor participa 13 concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova; 

b) Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM;

c) Evenimente asociate;

 Acompaniază orchestrele „Dor românesc” - dirijor Ştefan Cigu şi „Romanţa” - dirijor Lucian Vlădescu;

• Juriul Concursului de Interpretare va fi format din interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România.

• Juriul Concursului de Creaţie va fi format din compozitori din România, desemnaţi de UCMR.

• Prezentatori: Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu. Co-producător: ETNO TV. Parteneri media: Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR; UZPR. Scenografia: Bogdan Dobre

Direcţia artistică: Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte, potrivit unui comunicat al organizatorilor primit la redacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel